to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 07.04.2021

Πολιτική

Βουλή: Ξεκίνησε η προανακριτική κατά του Νίκου Παππά - Την Πέμπτη οι προτάσεις για τους μάρτυρες

Με την πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα η πρώτη πράξη της παράστασης που έχει στήσει, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο πέρα από τα λεγόμενα Καλογρίτσα, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο δίωξης του Νίκου Παππά, στέλνοντας μηνύματα σε όποιον θελήσει στο μέλλον να τα βάλει με τη διαπλοκή.


Ξεκίνησε σήμερα στις 10 π.μ η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών του διαστήματος 2015-2016, στην οποία εναγωνίως, Νέα Δημοκρατία και διαπλοκή, αναζητούν τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε λιγότερο από δύο χρόνια ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο με βάση προφορικές καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, για ενδεχόμενη πράξη δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος.

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Κατά τη συνεδρίαση εκλέχθηκε το προεδρείου της επιτροπής, η οποία αποτελείται από 10 βουλευτές της ΝΔ, 5 του ΣΥΡΙΖΑ, 1 του Κινήματος Αλλαγής, 1 του ΚΚΕ, και 1 της Ελληνικής Λύσης. Το ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής.

Ο Σταύρος Κελέτσης εξελέγη πρόεδρος της προανακριτικής

Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης εξελέγη, όπως αναμενόταν, πρόεδρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Νίκο Παππά με 12 ψήφους υπέρ, έναντι έξι λευκών.

Με τις ίδιες ψήφους Αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ  Ανδρέας Νικολακόπουλος και γραμματέας ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Τάσος Μπαρτζώκας.

Αύριο οι προτάσεις των κομμάτων για τους μάρτυρες

Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά αύριο, Πέμπτη, με τις κοινοβουλευτικές ομάδες να καταθέτουν τις προτάσεις τους για μάρτυρες. Η πλειοψηφία αναμένεται να ζητήσει ως πρώτο μάρτυρα τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευση θα ζητήσει να καταθέσει είτε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας είτε εκπρόσωπός της, ως αρμοδίας αρχής για τον έλεγχο των χρημάτων.

Τα μέλη της επιτροπής

Από τη Νέα Δημοκρατία

1. Κελέτσης Σταύρος

2. Μάνη - Παπαδημητρίου 'Αννα

3. Μαρκόπουλος Δημήτριος

4. Μπαρτζώκας Αναστάσιος

5. Νικολακόπουλος Ανδρέας

6. Παπακώστα - Παλιούρα Αικατερίνη

7. Πλεύρης Αθανάσιος

8. Τσαβδαρίδης Λάζαρος

9. Τσιγκρής 'Αγγελος

10. Χιονίδης Σάββας

Από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς

11. Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος

12. Πολάκης Παύλος

13. Τζάκρη Θεοδώρα

14. Τζανακόπουλος Δημήτριος

15. Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης

Από το Κίνημα Αλλαγής

16. Κεγκέρογλου Βασίλειος

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

17. Καραθανασόττουλος Νικόλαος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)