to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 23.06.2016

Πολιτική

Βουλή: Τροπολογία Κουρουμπλή για τους δήμους που διεκδικούν την φιλοξενία του θεσμού “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”,

Τροπολογία για τους δήμους που διεκδικούν τη φιλοξενία του θεσμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατά τη συζήτηση του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Σύμφωνα με την τροπολογία, κάθε δήμος που θέτει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του θεσμού, δύναται να συστήσει ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα είναι φορέας διαχείρισης αυτής της δράσης. Η εταιρεία μπορεί να επιχορηγείται με προγράμματα του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια.

Η ανώνυμη εταιρεία του δήμου που θα επιλεγεί για να φιλοξενήσει τον θεσμό λύεται υποχρεωτικά και τίθεται σε εκκαθάριση μετά την ολοκλήρωση του σκοπού της. Οι εταιρείες των δήμων που δεν θα επιλεγούν λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση αμέσως μετά την ανακήρυξη της πόλης που θα λάβει τον τίτλο της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης".

Ο κ. Κουρουπλής έκανε επίσης δεκτή την τροπολογία που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, με την οποία επιδιώκεται η αναγνώριση των εθνικών εθίμων της χώρας και η εφαρμογή συγκεκριμένου νομικού πλαισίου για την εκτέλεσή τους. Επιπλέον επιδιώκεται η προβολή όλων των πολιτιστικών δεδομένων της χώρας τα οποία λαμβάνουν εθνικό χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, τα οποία θα συμβάλουν τόσο στην οικονομική ανάπτυξη τής κάθε περιοχής όσο και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης με νομοθετική βελτίωση, την οποία κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καταργείται η δεύτερη παράγραφος της τροπολογίας που είχε κατατεθεί χθες και αφορά την εκπαίδευση των ξεναγών στην Ελλάδα.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή ολοκληρώθηκε. Το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ' άρθρον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)