to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:03 | 15.10.2015

Πολιτική

Βουλή: Τραμπουκισμοί του Γ. Λαγού κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (video)

Οξύτατο επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές, πρωτοστατούντος του Γ. Λαγού - Θ. Παφίλης: Εσύ που μιλάς τώρα, είσαι ο δολοφόνος - Τον φρούραρχο της Βουλής κάλεσε ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος


Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος είχε αναφερθεί στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι η SIEMENS ήταν «χρηματοδότης του Χίτλερ, του ιδεολογικού πατέρα σας», ενώ θύμισε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής στην υπεράσπιση των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Ο Γ. Λαγός είπε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να μιλά για λαϊκούς αγώνες αν δεν δεχθεί έλεγχο στα οικονομικά του και να αποκαλύψει σε ποια offshore πούλησε τον 902. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, που αποχωρούσαν μετά την ομιλία Παφίλη, επέστρεψαν και όρθιοι διαμαρτύρονταν με επικεφαλής τον Νίκο Καραθασόπουλο.

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος προσπάθησε να παρέμβει, όμως ο Γ. Λαγός συνέχισε σε πολύ υψηλούς τόνους, άρχισε να λέει «9,5% στη Β Πειραιά, δεν πήγατε καλά εκεί σύντροφοι». Οι βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν «φονιάδες», «δολοφόνοι», «μαχαιροβγάλτες» και ο Θ. Παφίλης ότι «εσύ που μιλάς τώρα είσαι ο δολοφόνος». Κάποια στιγμή ο Γ. Λαγός κινήθηκε από το βήμα και το εγκατέλειψε κάνοντας 4-5 βήματα προς το ΚΚΕ, αλλά παραμένοντας στο χώρο του.

Η ένταση συνεχίσθηκε παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Γ. Βαρεμένου. «Δεν θα μας φοβίσουν τα τσιράκια του συστήματος και οι κουκουλοφόροι ούτε εσείς που είστε εκεί πάνω», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο Γ. Λαγός.

Ο Γ. Βαρεμένος διέκοψε την συνεδρίαση για 5 λεπτά και φώναξε και τον φρούραρχο της Βουλής. Την ώρα της διακοπής οι χρυσαυγίτες φώναζαν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη «βγες έξω» και εκείνος τους απάντησε όρθιος «μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία στα νυχτερινά κέντρα και τα ξενοδοχεία». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός πλησίασε τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο με τον οποίο είχε αντιπαράθεση.

Η συνεδρίαση επαναλήφθηκε και ο Γ. Λαγός συνέχισε χωρίς να προκαλέσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)