to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 09.10.2014

Πολιτική

Βουλή: Στον κόσμο του success story o Γκ. Χαρδούβελης - Θα εφαρμόσουμε πιστά τις «δεσμεύσεις μας»

Όπως προκύπτει από την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την ψήφο εμπιστοσύνης γιατί «εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα». Επανέλαβε τη ρητορική περί «μεταρρυθμίσεων» που «θα φέρουν ανάπτυξη» και προανήγγειλε νέες διευκολύνσεις στους οικονομικά ισχυρούς (όπως οι φοροελαφρύνσεις) και «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». 

Υποσχέθηκε απεξάρτηση από τη λογική των οριζόντιων μέτρων και θριαμβολόγησε για το φορολογικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση καθώς και την αντικατάσταση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Υπογράμμισε τη σημασία της ρύθμισης για τον έλεγχο των ενδο-ομιλικών συναλλαγών και την προσπάθεια αντιμετώπισης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών. Απαρίθμησε όλα τα «επιτεύγματα» του υπουργείου Οικονομικών χωρίς όμως να πει λέξη για τις κοινωνικές συνέπειες των «μεταρρυθμίσεων». 

Προανήγγειλε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ενώ υπερασπίστηκε τον ΕΝΦΙΑ και τις «μειώσεις σε σχέση με τον ΕΕΤΗΔΕ».

Υποστήριξε με θέρμη τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ενίσχυση των τραπεζών, μείωση των φορολογικών συντελεστών κ.α) και έκανε λόγο για «λελογισμένη ευθύνη» και έξοδο στις αγορές που έχεις ως προϋπόθεση την πλήρη εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων. «Οι τόκοι θα πρέπει να αποπληρώνονται ανελλιπώς, αν θέλουμε να βγαίνουμε στις αγορές» τόνισε και ψέλλισε κάτι για «συμφωνία για το χρέος» μόνο αν η Ελλάδα παραμείνει πειθήνια στις επιταγές των δανειστών. Μόνο με πιστή υποταγή στις «συμφωνίες με τους εταίρους» θα περάσουμε στη νέα περίοδο της ανάπτυξης του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας, επισήμανε ο υπουργός των Οικονομικών που εμφανίστηκε τροϊκανότερος της τρόικας στέλνοντας μήνυμα απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)