to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 21.05.2016

Πολιτική

Βουλή: Στοιχεία για διαφημιστική δαπάνη τραπεζών, δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ζητεί η Εξεταστική επιτροπή

Τα στοιχεία για την διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, τα δάνεια των κομμάτων και των τηλεοπτικών καναλιών ζήτησε με επιστολές της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Οι επιστολές απεστάλησαν, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πήγές, την Παρασκευή και απευθύνονται στις τράπεζες, τα κανάλια, τα κόμματα, την Τράπεζα της Ελλάδος την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων.


Με βάση τις αποφάσεις της δεύτερης συνεδρίασής της, η Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας» έστειλε, σύμφωνα με κοινοωουλευτικές πηγές, τα παρακάτω αιτήματα αποστολής στοιχείων :

Α) Προς τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες και την Attica Bank, ζητώντας να προσκομίσουν αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές που πραγματοποίησαν το διάστημα 2005-2014 για την διαφήμιση και προβολή τους σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα πρότυπα του άρθρου 6 του Ν.4374/2016.

Β) Προς την Εισαγγελία Εφετών και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ζητώντας την χορήγηση :

1) του πορίσματος του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γεωργίου Καλούδη, που διερεύνησε την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, και την διάταξη του Εισαγγελέα με την οποία τέθηκε η δικογραφία αυτή στο αρχείο.

2) όλων των υπολοίπων δικογραφιών και των πορισμάτων, τα οποία σχηματίστηκαν από την Εισαγγελία ή τέθηκαν στη διάθεση της και αφορούν στον έλεγχο δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων.

Γ) Προς την Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας την χορήγηση των πορισμάτων που συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή για τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των  πορισμάτων που έχουν κατατεθεί ή κοινοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από άλλες αρχές (εγχώριες ή μη).

Δ) Προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (EPSILON TV, ALPHA, MEGA CHANNEL, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΑΡΤ), ζητώντας τους να προσκομίσουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει και δεν έχουν εξοφληθεί, τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων έως σήμερα.

Ε) Προς την Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών ζητώντας τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης από το έτος 2002 έως και το έτος 2015 που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα και τις Εκθέσεις Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

ΣΤ) Προς τα πολιτικά κόμματα  ζητώντας να προσκομίσουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει, και οι οποίες εμφανίζουν σήμερα υπόλοιπο, και την εξυπηρέτηση τους έως σήμερα.



 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)