to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 03.11.2016

Πολιτική

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Παππά - Κεδίκογλου για τις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)

«Είναι άτοπο να προτείνετε αναστολή του άρθρου αφού κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ. Η κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμη φορά να καταστρατηγήσει την απόφαση του ΣτΕ», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και προσέθεσε ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση του νόμου, «και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση».


«Το ΕΣΡ το καταργήσατε εσείς. Από αυτό το βήμα επί κυβέρνησης Σαμαρά, σας είχα κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις να συμπράξετε στη συγκρότηση του ΕΣΡ και δεν το πράξατε», είπε και προσέθεσε ότι το τίμημα που κατέβαλε η DIGEA ήταν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το Δημόσιο κέρδισε 350 εκατομμύρια ευρώ από την αποδέσμευση του φάσματος. Είπε επίσης ότι οι απώλειες από την εφαρμογή του Ν. 4339/2015 θα είναι πολύ μεγάλες. Προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση να μη διανοηθεί την αλλαγή της Διάσκεψης των Προέδρων για να δώσει τη λύση που επιθυμεί. «Είναι στη φύση σας να εξαπατάτε και έχετε την κάλυψη του πρωθυπουργού σε αυτή τη στάση», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό και προσέθεσε: «Εμείς θα είμαστε ανένδοτοι στην υπεράσπιση της δημοκρατίας».

Η παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

«Κύριε Κεδίκογλου , θα περίμενα από εσάς μια απολογία για το γεγονός ότι, όταν ήσασταν στην κυβέρνηση και στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, δεν εισπράξατε τίποτα. Όχι να μας κάνετε εδώ πέρα μάθημα και να μας κουνάτε το δάχτυλο. Εμείς έχουμε εισπράξει 60 εκατομμύρια από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το φόρο διαφήμισης. Ψηφισμένους φόρους. Έτοιμες αποφάσεις βρήκα στο γραφείο μου. Το πρόβλημα στη Δημοκρατία ήταν το “μαύρο” στην ΕΡΤ και όχι ότι εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να τηρήσουμε το Σύνταγμα και να βρούμε λύσεις συμβατές με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Κύριε Παππά, στη θητεία μου είχαμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις», είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Ζητήστε συγνώμη τώρα! Δεν είχατε εισπράξει τίποτα», επέμεινε ο Νίκος Παππάς.

«Απαντήστε αυτά που σας λέμε. Πετάτε λάσπη για να μην απαντήσετε στις κατηγορίες. Και τα λεφτά εισπράττονταν κανονικά και κ. Παππά, χωρίς να θέλουμε να συγκρίνουμε, ο νόμος για την ΕΡΤ κρίθηκε συνταγματικός. Ο νόμος ο δικός σας κρίθηκε αντισυνταγματικός!», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Υπέρ των τροπολογιών της κυβέρνησης για το ΕΣΡ τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει την κατάργηση του Ν.4339 για να υπάρξουν προϋποθέσεις ως προς τον αριθμό των εργαζομένων και την αδειοδοτική διαδικασία. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει πρέπει να συμβάλει στην προσεχή Διάσκεψη στη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Η ΝΔ δεν πρέπει να πανηγυρίζει για την απόφαση του ΣτΕ», είπε και κάλεσε τα κόμματα να μη χρησιμοποιούν το ΕΣΡ ως μοχλό για αλλότριες επιδιώξεις. «Μήπως η συμφωνία αλήθειας είναι η αλήθεια όταν λέγατε ότι δεν χρειάζονται άδειες;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε: «Μία είναι η αλήθεια. Οι άδειες θα δοθούν και δεν κάνουμε πίσω. Γι’ αυτό καταθέτουμε σήμερα τις τροπολογίες. Αν συνεχίσετε στην ίδια γραμμή, θα απομονωθείτε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)