to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:13 | 19.11.2016

Πολιτική

Βουλή: Καταιγισμός συνεδριάσεων στην Ολομέλεια μέχρι τα Χριστούγεννα

Σε πυρετώδεις ρυθμούς θα κινηθεί η Ολομέλεια μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που τέθηκε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής


Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να ψηφιστούν οι διατάξεις για την απλοποίηση της αδειοδότησης των πρατηρίων υγρών καυσίμων καθώς και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κινητικότητα στο Δημόσιο, το οποίο κατατέθηκε χθες με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση, κωλύματα επιλογής και υποχρεώσεις των προσώπων που στελεχώνουν τις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του Ν. 4369/2016 προς ενίσχυση της ακεραιότητας και προς πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις περί Δημόσιας Διοίκησης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το σχέδιο νόμου δημιουργεί ένα σαφές, διαφανές και αξιοκρατικό πλαίσιο, απλουστεύει τις διαδικασίες και εξορθολογίζει το σύστημα σε σχέση με το καθεστώς των αποσπάσεων και των μετατάξεων των τακτικών πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων από μια δημόσια υπηρεσία σε άλλη.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, από τις 28 Νοεμβρίου δηλαδή και μετά αναμένεται να κατατεθούν πολυνομοσχέδια που θα περιλαμβάνουν το σύνολο των ρυθμίσεων που προαπαιτούνται για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης. Η επεξεργασία τους στις επιτροπές και η ολοκλήρωση των διαδικασιών με την ψήφισή τους από την Ολομέλεια αναμένεται πως θα διεξαχθούν με τον χαρακτήρα του επείγοντος (ή και του κατεπείγοντος) και αναμένεται να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί ο προϋπολογισμός του κράτους, που δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή επίσης την επόμενη εβδομάδα (ενδέχεται και στις αρχές της), οπότε και θα εισαχθεί για συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές. Στην Ολομέλεια αναμένεται να προωθηθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου (το αργότερο μέχρι τις 7) για να ψηφιστεί, ύστερα από τριήμερη συζήτηση, μέχρι τις 10 ή 11 του μηνός.

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)