to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 11.07.2013

Πολιτική

Βουλή: «Αν κάποιο κόμμα το ζητήσει μπορούμε να ελέγξουμε αν παρακολουθείται», αναφέρει η ΑΔΑΕ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε κληθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος και άλλα μέλη της ανεξάρτητης αρχής που ρωτήθηκαν για πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούνταν την περίοδο του '90.


«Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε μια τόσο παλιά ιστορία», ανέφερε ο πρόεδρος της Αρχής, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρή Δρίτσα που του έθεσαν το θέμα. «Η πρόθεση δεν είναι απλά να ανατρέξουμε στο παρελθόν. Αλλά ένα τέτοιο θέμα πως να το αντιμετωπίσουμε; Σαν μια αμαρτία μιας εποχής ή κάτι που συμβαίνει συχνά; Παρακολουθούνται τα πολιτικά κόμματα από την ΕΥΠ; Ακόμη και κόμματα ισχυρά όπως ήταν τότε το ΠΑΣΟΚ;», επέμεινε ο κ. Δρίτσας.

«Δεν γνωρίζουμε εμείς αν κινούνται με πράκτορες, τι, που κλπ. Αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτά που ελέγχουμε και πιστεύουμε και ελπίζουμε αυτό να συμβαίνει μοναχά, είναι μόνο η νόμιμη παρακολούθηση που κάνει η ΕΥΠ και η ΔΑΕΕΒ. Ελπίζουμε εκεί να περιορίζεται η δραστηριότητά της. Τίποτα άλλο δεν ξέρουμε. Ούτε μπορούμε να επέμβουμε. Το αν έβαλαν κάποιοι κοριούς σε κάποια αίθουσα το 1990, πού θα βρει η ΑΔΑΕ τι έχει γίνει;», δήλωσε ο κ. Λαμπρινόπουλος επισημαίνοντας ότι οι υποκλοπές του 2004 ερευνήθηκαν ως προς τα ίχνη που είχαν αφήσει.

«Το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις των συνεδριάσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μια απλή καταγραφή ενός ιστορικού γεγονότος. Αυτό που πλήττεται και βαρέως μάλιστα, είναι η δημοκρατία και η δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. Και ενδιαφέρει αν υπάρχουν κόμματα που λειτουργούν με τέτοια λογική», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα μέλη της ΑΔΑΕ ενημέρωσαν πάντως του βουλευτές ότι μπορεί να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου για το παρελθόν, αλλά αν σήμερα κάποιο κόμμα απευθυνθεί στην Αρχή και υποβάλλει αίτημα μπορεί η ΑΔΑΕ να ελέγξει κατά πόσον είναι υπό παρακολούθηση. «Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα τέτοιο ερέθισμα ή τέτοιο αίτημα λάβει», είπαν τα μέλη της ΑΔΑΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)