to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 04.10.2018

Πολιτική

Βουλή: Η απάντηση του Χρ. Μαντά στον Ν. Κακλαμάνη για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού

Με αφορμή το σχόλιο του Προεδρεύοντος για τα «δύο σενάρια» του Προϋπολογισμού του 2019


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η περικοπή των συντάξεων δεν κρίνεται αναγκαία, τονίζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ

Απαντώντας στο σχόλιο του Προεδρεύοντος κ. Ν. Κακλαμάνη σχετικά με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού: «από το 1990 που είμαι στο Κοινοβούλιο, αλλά, απ’ ό,τι έψαξα στα Πρακτικά, και από τη Μεταπολίτευση πρώτη φορά κατατίθεται Προϋπολογισμός με δύο σενάρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο ελληνικό Κοινοβούλιο», στη διάρκεια συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς τόνισε:

«Ήθελα να σας ενημερώσω για το εξής. Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού περιλαμβάνει ένα σενάριο βάσης -όχι βασικό σενάριο, επαναλαμβάνω, ένα σενάριο βάσης- και τις προτιθέμενες παρεμβάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Αυτό συμβαίνει, κύριε Πρόεδρε, -αυτό κυρίως ήθελα να πω- διότι από το 2010, όταν κάποιες πολιτικές δυνάμεις μάς είχαν βάλει με τα μπούνια στα μνημόνια, τα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα, που είχαν αρχίσει να ισχύουν από τότε, διαμορφώνουν μία μορφή στους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, με ένα σενάριο βάσης και τις προτιθέμενες παρεμβάσεις που προτείνουν όλες οι Κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Αυτό ήθελα να εξηγήσω.

Και να πω μία ακόμα κουβέντα και τελειώνω, γιατί είναι ουσιαστικό αυτό, κύριε Πρόεδρε. Όταν λέτε κάτι, θέλω να το εξηγήσω. Οφείλω από τη δική μας πλευρά να το εξηγήσω».

H συνέχεια του διαλόγου στη Βουλή, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Το εξηγήσατε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τελειώνω με το εξής: Θα ήταν εντελώς άστοχο για οποιαδήποτε κυβέρνηση πάνω σε ένα σενάριο βάσης, που είναι μια τυπική διαδικασία που αποτυπώνει τα μέχρι τότε δεδομένα, να μην έλεγε ότι δεν θα κάνει καμία παρέμβαση, ότι θα πήγαινε διακοπές ή –δεν ξέρω- κάτι άλλο.

Περί αυτού, λοιπόν, πρόκειται. Γιατί έχουν γραφτεί πολλά γι’ αυτό, ότι υπάρχουν διπλά βιβλία, διπλά σενάρια.

Ευχαριστώ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)