to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:57 | 21.02.2020

Οικονομία

Βουλή: Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό - Ομολογία περικοπών από την κυβέρνηση

Άλλο ένα νομοσχέδιο πέρασε από τις επιτροπές με τα «ναι» να προέρχονται μόνο από βουλευτές της ΝΔ - Ομολογία περικοπών από την κυβέρνηση, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τομεάρχης Εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Έφη Αχτσιόγλου.


Δεκτό επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επεξεργασία του σχ/ν του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων "Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)"».

«Ναι» στο νομοσχέδιο είπαν οι βουλευτές της ΝΔ, «όχι» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ την επιφύλαξή τους για την ολομέλεια εξέφρασαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από τις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα, το «νέο ασφαλιστικό» αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου και να ψηφιστεί μετά από τρεις συνεδριάσεις, την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020.

Έφη Αχτσιόγλου: Ομολογία περικοπών από την κυβέρνηση

«Νομοσχέδιο ακραίας μονομέρειας και κοινωνικής αδικίας» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό της ΝΔ η Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση προβαίνει σε μία βίαιη αναδιανομή εις βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, τόσο στο θέμα των συντάξεων όσο και στο θέμα των εισφορών». Το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, «διατηρεί μεν τη δομή του ενιαίου φορέα και των ενιαίων κανόνων που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4387/2016, επιτίθεται όμως και καταργεί τη βασική του αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανεμητικότητας».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η ΝΔ μειώνει τα χρήματα που θα δοθούν για τις συντάξεις το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 200 εκατ. ευρώ. Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται πλήττοντας ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος». Διαβάστε περισσότερα...

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)