to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 13.12.2020

Πολιτική

Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του 2021 - Συνταγή αποτυχίας από τη ΝΔ

Σήμερα, Κυριακή, είναι η τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού 2021 που προβλέπει ύφεση 10,5% για το 2020 και ανάπτυξη 4,8% το 2021 - Ξεκίνημα με ψέματα και αλχημείες από τον Χρ. Σταϊκούρα - Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Η συζήτηση, που άρχισε στις 6 μ.μ. της Παρασκευής 12/12 με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία, και ενέχει παραδοσιακά, χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο προϋπολογισμός του Κράτους συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής μέσα σε πέντε συνεδριάσεις.

Η συζήτηση διεξάγεται σε υψηλούς τόνους, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να επικρίνουν σφοδρά την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας:

Πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 4,8% περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, ενώ μεγαλύτερη είναι και η πρόβλεψη για την ύφεση του 2020, στο 10,5%. Ο προϋπολογισμός προβλέπει, επίσης, πρωτογενές έλλειμμα 3,88% του ΑΕΠ για το 2021, λόγω των δημοσιονομικών μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας αλλά και των συνεπειών της ύφεσης του 2020.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ισχυρίζεται πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που «στοχεύει στην υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ξεκίνημα με ψέματα και αλχημείες από τον Χρ. Σταϊκούρα

Στη προχθεσινή του (Παρασκευή 11/12/20) σύντομη τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Σταϊκούρας πρόλαβε να εκστομίσει τουλάχιστον 8 ψέματα, παρατηρούν σε κοινή τους δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλ. Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Επισημαίνουν ενδεικτικά ως 1ο ψέμα τον ισχυρισμό του υπ. Οικονομικών ότι «οι δαπάνες που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για την πανδημία ανέρχονται σε 24 δισ. ή 13 δισ.» ενώ η αλήθεια είναι ότι οι κρατικές δαπάνες για την πανδημία μέχρι τέλος Οκτωβρίου ανέρχονται σε μόλις 6,7 δισ.

Έφη Αχτσιόγλου: Απόλυτη κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης

H Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της πανδημίας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να προετοιμάσει το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν το έκανε. Δεν προχώρησε σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, σε μαζικές συνταγογραφήσεις δωρεάν τεστ, σε ενίσχυση με ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δόθηκαν στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα μόλις 200εκατ. παραπάνω απ’ ό,τι θα δίνονταν αν δεν υπήρχε πανδημία. Αυτό μαρτυρά η εκτέλεση του Προϋπολογισμού».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «και στο πεδίο της οικονομίας η αποτυχία είναι παταγώδης, η Ελλάδα κατέγραψε τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη  στο 3ο τρίμηνο του 2020, 11,7%, όταν ο μ.ο. ήταν 4,3%. Το 2020 η χώρα θα έχει μία από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη, 10,5% προβλέπει ο Προϋπολογισμός».

Η κυβέρνηση, τόνισε, «μπορούσε να δράσει διαφορετικά, γιατί η χώρα είχε μια σειρά από πλεονεκτήματα: buffer και ρυθμισμένο χρέος, άρση του συμφώνου σταθερότητας, έκτακτο πρόγραμμα της ECB –πρωτόγνωρης ρευστότητας. Όμως, επέλεξε τη μη στήριξη». Ειδικότερα, σημείωσε, «έγιναν εξαιρετικά περιορισμένες κρατικές δαπάνες. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Οκτώβριο η κυβέρνηση δαπάνησε μόλις 6,7 δισ., από τα οποία τα 3,1 δισ. ήταν δάνεια. Τα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη έχουν καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε, τέλος, ότι «υπάρχει, όμως, και το αντιπαραθετικό σχέδιο, αυτό που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Που λέει ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η ρύθμιση της αγοράς εργασίας, η αύξηση των μισθών, η ενίσχυση των δημοσίων δομών, το καθολικό κοινωνικό κράτος, η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι το μοντέλο που μπορεί να εγγυηθεί τη μείωση των ανισοτήτων και την κοινωνική ευημερία» (διαβάστε αναλυτικά)

Ευκλ. Τσακαλώτος: Αρνείται να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα ο Σταϊκούρας

Ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Σταϊκούρα επισήμανε:

Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε από την αντιπολίτευση να κάνει μια σοβαρή συζήτηση και κατευθείαν την κατηγόρησε ότι είναι ανεύθυνη.
Την προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση (2012 – 2015) δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια κακοποίηση των στοιχείων παρά τις μεγάλες αντιπαραθέσεις και διαφορές αντιλήψεων.
Τη στάση του νυν Υπουργού Οικονομικών να μην απαντάει στα επιχειρήματα και να λέει συνεχώς τα ίδια πράγματα.
Απάντησε στο επιχείρημα του κ. Σταϊκούρα ότι δεν παρουσιάζονται σωστά τα στοιχεία της Eurostat για τη μείωση των εισοδημάτων, λέγοντας ότι πριν τα μέτρα της κυβέρνησης είχαμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση και μετά τα μέτρα της κυβέρνησης την τρίτη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη.

Παρακολουθήστε όλες τις σχετικές εξελίξεις εδώ: Προϋπολογισμός 2021

Μερικές από τις βασικές εισηγήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Κ. Παπανάτσιου: Προϋπολογισμός εικονικής πραγματικότητας που απέχει από τις ανάγκες της κοινωνίας

Η αναπληρώτρια τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τη Κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει αναδιάρθρωση της αγοράς και συμπίεση της εργασίας, με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Η ζυγαριά μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου, κεφαλαίου κι εργασίας είναι συντριπτική για τους πολίτες. Τόνισε πως η παρούσα Κυβέρνηση είναι βαθιά ιδεοληπτική καθώς, την κρίσιμη στιγμή επιλέγει να ενισχύει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αντί τη Δημόσια Υγεία. Η Βουλευτής ζήτησε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ΦΠΑ για τα τεστ της Πανδημίας και τις συναφείς εργασίες, όπως προβλέπει η πρόσφατη τροποποίηση της οδηγίας ΦΠΑ της Ένωσης.

Π. Σκουρλέτης: Υιοθετείτε λογιστικές αλχημείες για να αλλάξετε την πραγματικότητα των μεγεθών του Προϋπολογισμού (βίντεο)

«Η αντίληψή σας αποτυπώνεται στη «Βίβλο» του κ. Πισσαρίδη. Κάθε «Μωυσής» θέλει τη «Βίβλο» του, φαίνεται. Τι λέει λοιπόν αυτή η «Βίβλος»; Παραθέτει όλα τα ξεχασμένα, «αραχνιασμένα» επιχειρήματα της προ-προηγούμενης δεκαετίας και τα επαναφέρει ως ένα σύγχρονο σχέδιο. Και μας λέτε, όταν ασκούμε κριτική στο περιεχόμενό του, ότι «κοιτάξτε να δείτε, αυτά είναι μία τεχνοκρατική άποψη», λες και οι τεχνοκρατικές απόψεις δεν έχουν οπτική για τα πράγματα, λες και είναι ουδέτερες. Είναι μία άποψη, μια ματιά, στενά ταξική. Προβλέπει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, προβλέπει ό,τι δεν μπόρεσαν να περάσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρόικα, στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο. Τα «υπόλοιπα» της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων τα προβλέπει τώρα και μας τα φέρνετε ως μια σύγχρονη στρατηγική» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αλ.Χαρίτσης: Ένα clickaway από τον αφανισμό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βίντεο)

«Βαθιά ιδεοληπτικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2021 ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «από την αρχή επέλεξε να μην στηρίξει την κοινωνία». «Περιοριστήκατε σε ημίμετρα, αναστολή κάποιων υποχρεώσεων για μερικούς μήνες και νέο δανεισμό για επιχειρήσεις ήδη χρεωμένες μέχρι τον λαιμό» συνέχισε ο βουλευτής,  «ενώ αφήσατε τον τουρισμό, το λιανεμπόριο, την εστίαση εντελώς εκτεθειμένους στην κρίση», με αποτέλεσμα να «οδηγηθούμε στην 2η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τις απώλειες εισοδήματος» και «στην χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη για το 3ο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat».

Ν. Φίλης: Αντί ο προϋπολογισμός να ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, περικόπτει τους πόρους του

Η πανδημία έδειξε τα όρια της «θεολογίας της αγοράς», τόνισε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια ως ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Δημ. Βίτσας: Αποτύχατε στην πανδημία, αποτύχατε και στην οικονομία

«Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας. Πετάτε εκατομμύρια για την επικοινωνία και περιμένετε από ιδιωτικές χορηγίες αλλά και από τη Βουλή να δημιουργήσουν ΜΕΘ. Αυξομειώνετε τα τεστ, παίζετε με τους αριθμούς και τις τιμές διατίμησης, δεν έχετε ελάχιστη συνείδηση για τον πόνο των ανθρώπων και χαιρέκακα λέτε πως σε άλλες χώρες είναι χειρότερα», τόνισε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021

Όλγα Γεροβασίλη: «Ο προϋπολογισμός ενός ανέμελου πρωθυπουργού...»

«Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί τη Χώρα σε χρεοκοπία για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στην Ολομέλεια

Ανδ. Ξανθός: «Ο προϋπολογισμός του 2021 δεν είναι προϋπολογισμός χώρας που βιώνει πανδημία»

«Η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό που προβλέπει μειωμένες δημόσιες δαπάνες υγείας αθροιστικά 572 εκ. € στο Υπουργείο Υγείας. Είναι αυτό συμβατό με την πραγματικότητα; Είναι δυνατό να είστε τόσο ιδεοληπτικοί και εμμονικοί;» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλώντας στην Ολομέλεια επί του προϋπολογισμού του 2021

Ν. Φίλης: Αντί ο προϋπολογισμός να ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, περικόπτει τους πόρους του

Η πανδημία έδειξε τα όρια της «θεολογίας της αγοράς», τόνισε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια ως ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό του 2021.

Γ. Κατρούγκαλος: Αντικοινωνικός και ταξικός ο προϋπολογισμός

«Ο αντικοινωνικός προϋπολογισμός που συζητάμε είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και καθρέφτης των πολλαπλών αποτυχιών της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα. Στο μέτωπο της πανδημίας, στο μέτωπο της οικονομίας, στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων. Φοβάμαι ότι όσοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης δεν έχουν διαβάσει τον προϋπολογισμό που επαινούν. Μίλησε, για παράδειγμα, συνάδελφος μου καθηγητής για μονοψήφιο ποσοστό ύφεσης, ενώ ο ίδιος ο προϋπολογισμός προβλέπει ύφεση -10,5% και ο ΟΟΣΑ ακόμη υψηλότερη. Η αλήθεια είναι ότι δίπλα στους ανοικτούς τάφους η ύφεση τρέχει στην Ελλάδα με το τέταρτο χειρότερο ευρωπαϊκό ποσοστό. Και, επειδή άλλη ομιλήτρια της ΝΔ αναφέρθηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου να σας πω ότι στο τελευταίο τρίμηνο η οικονομία της Πορτογαλίας «τρέχει» με 13,3%, της Ιταλίας με 15,9%, της Ισπανίας με 16,7%. » τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αντικοινωνικός και αναντίστοιχος με τις κοινωνικές ανάγκες ο προϋπολογισμός του 2021

Όπως ανέφερε η Ειδική Εισηγήτρια στον Προϋπολογισμό και Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Είναι φανερό ότι ο προϋπολογισμός του 2021 είναι αντικοινωνικός και αναντίστοιχος με τις ανάγκες που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Διανύουμε μία περίοδο καμπής για την κοινωνία. Ο κόσμος αγωνιά. Δεν πρέπει να στραφεί στην κοινωνική εσωστρέφεια και στον ατομικισμό, όπου εσείς θέλετε να τον σπρώξετε. Εμείς πιστεύουμε ότι ένας άλλος δρόμος είναι και εφικτός και αναγκαίος. Με τις προτάσεις και το Πρόγραμμα μας δίνουμε προοπτική και ελπίδα σε μία νέα προοδευτική κοινωνική συμμαχία του κόσμου της εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των νέων ανθρώπων, των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Αυτές τις προτάσεις θα παρουσιάσουμε και για το Ταμείο Ανάκαμψης, και με το Πρόγραμμα μας συνολικά για το μέλλον της χώρας μας.

Θεανώ Φωτίου: Εικονικός και προκλητικός ο νέος προϋπολογισμός

Εικονικό, ψεύτικο και προκλητικό, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2021 η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. «Κινείται στα ίδια πλαίσια με αυτόν του 2020 και αποδεικνύει με αριθμούς τις τραγικές αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας», ανέφερε η κ. Φωτίου κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

Αλ. Φλαμπουράρης: Οι μέχρι τώρα επιλογές σας για την οικονομία, είναι στα ίδια καλούπια, αυτά  που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία σε απόγνωση

Οι μέχρι τώρα επιλογές σας για την οικονομία, είναι στα ίδια καλούπια, αυτά  που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία σε απόγνωση.

Τα αποτελέσματα αυτά, όσο κι αν προσπαθείτε να τα φτιασιδώσετε, αποτυπώνονται και στους δείκτες οι οποίοι μας κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε.

Ύφεση 11,7% το τρίτο τρίμηνο του 2020, και πρόβλεψη για 10,5% στο τέλος του χρόνου.

Μείωση του ΑΕΠ σε σχέση με 2019, πάνω από 20δις

Αύξηση του ιδιωτικού χρέους, αλλά και του Δημόσιου χρέους στο 208,9% επί του ΑΕΠ

M. Kάτσης: Μεροληπτική πολιτική υπέρ των λίγων και ισχυρών

O Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μάριος Κάτσης, ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των μελών της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι, «Ακόμη και τώρα ωραιοποιείτε την κατάσταση, παρατηρώ μάλιστα ότι έχετε μοιράσει και στοιχεία στους βουλευτές σας να λένε πόσα λεφτά δόθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Γιατί δεν λέτε ότι αυτά είναι δάνεια και θα κληθούν να τα πληρώσουν; Δεν ακούτε τον κ. Σκυλακάκη που λέει ότι για κάθε 1€ που παίρνετε θα σας το πάρουμε πίσω με μελλοντικό φόρο;»

Στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση για μεροληπτική πολιτική υπέρ των λίγων και ισχυρών ακόμα και μέσα στην πανδημία, «Η κυβέρνηση των ανέμελων «αρίστων» άνοιξε τα καταστήματα με τη μέθοδο clickaway, όταν με στοιχεία της ΓΕΣΕΒΕ, μόνο το 17% των επιχειρήσεων, δηλαδή οι αλυσίδες και τα πολύ μεγάλα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα e-shop και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ν. Παππάς: Αδιανόητη η επιστροφή στα πλεονάσματα

«Να αλλάξουμε ρότα με δημόσιες τις κρίσιμες υποδομές, με στήριξη των ΜμΕ, με τα δημόσια έργα ως ατμομηχανή της ανάπτυξης»

Β. Αποστόλου: Ο προϋπολογισμός 2021 δεν προτάσσει τον άνθρωπο αλλά το ίδιον κέρδος

«Όλοι οι προϋπολογισμοί, και ιδιαίτερα αυτός του 2021 που συζητάμε, θα έπρεπε να προτάσσουν τον Άνθρωπο και οι αριθμοί να τον ακολουθούν, να τον υπηρετούν, να τον ανακουφίζουν, να τον στηρίζουν», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Σ. Φάμελλος: Αποκλειστικά υπεύθυνος για το μέγεθος της κρίσης σε Υγεία, Οικονομία, Εθνικά και Δημοκρατία ο Μητσοτάκης

Ο Προϋπολογισμός του 2021 συζητείται εν μέσω μίας πολλαπλής κρίσης, στην υγεία, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και στη δημοκρατία. Για το μέγεθος και τα ακραία χαρακτηριστικά της πολυεπίπεδης αυτής κρίσης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο κύριος Μητσοτάκης. Έχουμε την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση στην πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης για την Ελλάδα.

Χαρά Καφαντάρη: Προϋπολογισμός αποτυχίας, μακριά από τις ανάγκες της Κοινωνίας

O προϋπολογισμός που εισάγεται είναι προϋπολογισμός ανισοτήτων. Η όξυνση των ανισοτήτων είναι φανερή και την κρίση πληρώνουν, ακόμα μια φορά, τα λαϊκά στρώματα, τονίζει η η Βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κ. Νοτοπούλου: "Τα στελέχη της κυβέρνησης,εφησυχασμένοι, ανέμελοι και αποτυχημένοι"

Για αναλγησία, υποκρισία και ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ η Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην Βουλή για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021.

Ραλλία Χρηστίδου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021: «Η κυβέρνηση αρνείται να δει τη συγκυρία, καθώς δε θέλει να ασκήσει τις κοινωνικές πολιτικές που αυτή απαιτεί.»

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της η βουλεύτρια αναφέρθηκε στην έλλειψη γείωσης της κυβέρνησης στην κοινωνία και στα προβλήματά της, γεγονός που εξηγεί την απόλυτη αποτυχία της να διαχειριστεί το πρόβλημα της πανδημίας αλλά και τους εγκληματικούς χειρισμούς της στην οικονομία. Ενώ τα νούμερα και οι οικονομικές προβλέψεις από την Ευρώπη είναι πολύ κακές, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει προϋπολογισμό βασισμένη σε ουτοπικές υποθέσεις, προκειμένου να αποφύγει να στηρίξει τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας αλλά και την υγεία την παιδεία, τον πολιτισμό.

Μ. Τζούφη: «Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για υγεία και παιδεία»

Εικονικό, ψεύτικο και προκλητικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της ΝΔ για το 2021 η Μερόπη Τζούφη, υπογραμμίζοντας πως εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, προβλέπει μειωμένες δαπάνες σε Υγεία και Παιδεία.

Δ. Αυγέρη: Το ανθρώπινο πρόσωπο του πρωθυπουργού εξαφανίστηκε από τον προϋπολογισμό του 2021»

Η κυβέρνηση που παρουσιάζει το οικονομικό σχέδιό της για το 2021, ως όφειλε θα έπρεπε να είναι ανοιχτή στην κριτική για τα πεπραγμένα της το 2020. Τα οποία τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και της οικονομίας, είναι τραγικά για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Τα έξοδα ανά υπουργείο και φορέα στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2021:

Tα έσοδα και έξοδα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)