to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 14.10.2022

Πολιτική

Βουλή: Ανεπαρκής και αλαζόνας ο Μητσοτάκης, καμιά αυτοκριτική για την επέλαση της ακρίβειας

Kατώτερος των περιστάσεων και της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να αποκρούσει τη σφοδρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την ακρίβεια και την επιδότηση της κερδοσκοπίας που φέρουν την υπογραφή του πρωθυπουργού και φέρνουν προ αδιεξόδου τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανεπαρκής, αλαζόνας και εκτός πραγματικότητας φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η αγορά δεν είναι σπαρμένη με αισχροκέρδεια.

Όπως σημειώνει η Αυγή:

Ο πρωθυπουργός αναλώθηκε στην αποθέωση των χειρισμών του για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, δεν βρήκε ούτε ένα λάθος στις πολιτικές του επιλογές και για μια ακόμα φορά έδειξε ως μοναδικό υπεύθυνο για τα δεινά των Ελλήνων πολιτών όχι την κυβέρνησή του αλλά τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με ψέματα και κρυπτόμενος πίσω από τη διεθνή διάσταση της κρίσης, επιχείρησε να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα για τη χώρα, προσπαθώντας να υποτιμήσει το εκρηκτικά ψηλό ποσοστό του πληθωρισμού, την έκρηξη των τιμών στα προϊόντα αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας.

Για μια ακόμα φορά αρνήθηκε ότι απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αναχαίτιση της ακρίβειας, όπως η μείωση του ΕΦΚ και ΦΠΑ στα τρόφιμα λέγοντας, μάλιστα, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί 5 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν υπάρχουν. Και είναι ο ίδιος που λίγη ώρα πριν περηφανευόταν ότι μόνο κατά το 2022 για τη στήριξη των εισοδημάτων δόθηκαν 13 δισεκατομμύρια ευρώ, μη αναφέροντας, βέβαια, ότι μεγάλο μέρος του μυθώδους ποσού, είναι η επιδότηση των κερδοσκόπων.

Αυτό που φάνηκε κατά την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο του το μεγαλείο είναι ο πανικός και το άγχος κυβέρνησης και ΝΔ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε με φληναφήματα να υποβαθμίσει τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή της ΔΕΗ στο δημόσιο με την ανάκτηση του 51%, αφού υποστήριξε ότι και με το 34% ελέγχει το δημόσιο την επιχείρηση και δεν χρειάζεται πλειοψηφικό ποσοστό.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι  εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΗ, η χώρα θα χρεοκοπήσει μέσα σε ένα μήνα, δείχνοντας έτσι ότι οι λογογράφοι του έχουν πιάσει το κλίμα στήριξης στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία και την αγορά.

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ενώ αναφερόμενος στη βίαιη απολιγνιτοποίηση υποστήριξε ότι κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει ότι δύο χρόνια μετά οι τιμές του φυσικού αερίου θα ήταν δέκα και δώδεκα φορές υψηλότερες. «Το ίδιο έκαναν όλες οι χώρες. Για αυτό και από πολλές χώρες επελέγη βραχυπρόθεσμα η αύξηση της παραγωγής από λιγνίτη όσο οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν ψηλά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)