to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 22.01.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Βουλή: Άγριος καβγάς μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ - Ήρθη η ασυλία Καπερνάρου

Άρση της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Β. Καπερνάρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια


Ενημέρωση:

Μόνο η αίτηση άρσης της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ψήφισαν συνολικά 230 βουλευτές. Ειδικότερα:

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 20 βουλευτές, κατά ψήφισαν 208, παρών ένας βουλευτής, λευκό ένας βουλευτής. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και παρών ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

- Για την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά 31 βουλευτές, παρών 6 βουλευτές και λευκό 2 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής έγινε δεκτή.

Νωρίτερα:

Με οξύτατες εντάσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες συνοδεύθηκε στη Βουλή η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας βουλευτών. Αφορμή, η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργ. Ντινόπουλου μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ν. Μαριά

Οξεία αντιπαράθεση Αργ. Ντινόπουλου - Ν. Μαριά

Σύμφωνα με τον Ν. Μαριά, ο Αργ. Ντινόπουλος τον είχε κατηγορήσει ότι το 2000 σε τηλεοπτική του εμφάνιση υποκινούσε τον κόσμο να παίξει στο Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να έχει και εκείνος ευθύνη για το φιάσκο του 2000 με την κατάρρευση των μετοχών.

«Έλεγα τα ακριβώς αντίθετα», είπε ο Ν. Μαριάς και πρόσθεσε ότι θα αποσύρει τη μήνυση σε περίπτωση που ο Αργ. Ντινόπουλος ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Ο Ν. Μαριάς ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και χειροκροτητής του Κ. Σημίτη, επέμεινε ο Αργ. Ντινόπουλος, ενώ ο Ν. Μαριάς τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν με τον Κ. Σημίτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο Πρόεδρος και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμπλέκονται σε οικονομικές υποθέσεις αμφιβόλου νομιμότητας, ότι οι Βουλευτές του κόμματος είχαν κατ’ επανάληψη χαρακτηρίσει τους Βουλευτές της ΝΔ προδότες, δοσίλογους και φασίστες, ενώ υπενθύμισε ότι ο Π. Καμμένος παρότρυνε σε «λιντσάρισμα» του Δημάρχου Αριστοτέλη της Χαλκιδικής Χρ. Πάχτα.

«Κύριε Μαριά αν στις επόμενες εκλογές, σας πω ότι ήσασταν ο μετρ της κωλοτούμπας δεν ξέρω αν αυτό θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικό σας πολιτικό κακούργημα», κατέληξε.

Π. Καμμένος: Ο Αντ. Σαμαράς έχει μαζέψει νεοφασίστες

Ακολούθησε οξύτατο επεισόδιο, με τον Ν. Μαριά να φωνάζει εν εξάλλω και τον Π. Καμμένο να ζητεί επίμονα τον λόγο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ απαίτησε από τον Αργ. Ντινόπουλο να δώσει ονόματα και στοιχεία σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του περί εμπλοκής βουλευτών του κόμματος, αλλά και του ιδίου σε οικονομικά σκάνδαλα.

Έκανε λόγο για «νεοφασίστες» που έχει μαζέψει στο κόμμα του ο Α. Σαμαράς και προχωρούν σε μομφές κατά του κόμματος του, ενώ μίλησε για δημοσιογράφους που κάποτε τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τώρα έχουν γίνει βουλευτές.

Απαντώντας στα περί λιντσαρίσματος, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρωτήθηκε τι διαφορά έχουν οι αναφορές περί λιντσαρίσματος με την προτροπή του Πρωθυπουργού σε βουλευτές της ΝΔ να ρίχνουν χειροβομβίδες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σ. Βούλτεψη: Οι ΑΝΕΛ έκλεισαν το μάλι στη Χρυσή Αυγή

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκλεισαν το μάτι προς τη Χρυση Αυγη καταψηφίζοντας προ εβδομάδων την άρση αναστολής χρηματοδότησης της, απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη.

Έκρηξη Ν. Μαριά

Ακολούθησε νέα έκρηξη, με τον Ν. Μαριά να καταγγέλλει πολιτικές διώξεις και τον Προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη να του αφαιρεί το λόγο και να δίνει εντολή να μη γράφονται στα πρακτικά όσα λέει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στη συνέχεια υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα στον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο και τον Προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ο Β. Καπερνάρος, για τον οποίο έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ, κατηγόρησε τον Χρ. Μαρκογιαννάκη ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν παρέδωσε στους Βουλευτές στοιχεία που υπήρχαν στο φάκελο και απεδείκνυαν ότι αθώος.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης απάντησε ότι τα στοιχεία αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης, ενώ η Επιτροπή δεν εισέρχεται σε αυτήν, και γι’ αυτό δεν δόθηκαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)