to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 12.10.2018

Διεθνή

Βουλγαρία: Εκατοντάδες αποτίουν τον ύστατο φόρο τιμής στη δημοσιογράφο Μαρίνοβα

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ρουσέ για την κηδεία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, η οποία δολοφονήθηκε στις 6 Οκτωβρίου στην πόλη αυτή στη βόρεια Βουλγαρία, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στην Ευρώπη.


Με λουλούδια στα χέρια και στεφάνια, επίσημοι και απλοί πολίτες συλλυπήθηκαν τους γονείς της 30χρονης δημοσιογράφου σε μια εκκλησία στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε ο ανταποκριτής του AFP.

Η σορός της Μαρίνοβα, παρουσιάστριας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, βρέθηκε το Σάββατο σε ένα πάρκο στις όχθες του Δούναβη. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε ξυλοκοπηθεί και βιαστεί.

Η δολοφονία αυτή, η τρίτη δημοσιογράφου σε έναν χρόνο στην Ευρώπη, προκάλεσε αποτροπιασμό στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας, δημιουργώντας φόβους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που συνδέεται με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Ωστόσο η υπόθεση αυτή απομακρύνεται μετά τη σύλληψη την Τρίτη το βράδυ στη Γερμανία ενός Βούλγαρου, του Σεβερίν Κρασιμίροφ, ο οποίος ομολόγησε εν μέρει την ενοχή του. Αυτός είχε τραπεί σε φυγή την επομένη της δολοφονίας της δημοσιογράφου.

Ο 20χρονος "ομολόγησε (...) ότι διαφώνησε λεκτικά με το θύμα στις 6 Οκτωβρίου του 2018. Αυτός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι γρονθοκόπησε το θύμα στο πρόσωπο", ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εισαγγελία, διαβεβαιώνοντας ότι η έκδοσή του στη Βουλγαρία θα γίνει "σε δέκα μέρες".

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στη συνέχεια αυτός "έριξε σε έναν θάμνο" τη νεαρή γυναίκα. Ωστόσο ο ύποπτος δηλώνει ότι "δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα και αρνείται ότι το βίασε", διευκρίνισε η γερμανική εισαγγελία.

Μετά την σύλληψή του, ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας δήλωσε την Τετάρτη ότι η υπόθεση που προκρίνουν οι ανακριτές είναι αυτή της "μη προμελετημένης επίθεσης για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος". Ωστόσο υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να μελετώνται "όλες οι υποθέσεις".

Η Βικτόρια Μαρίνοβα είχε ασχοληθεί πρόσφατα με κατηγορίες για διαφθορά επιχειρηματιών και εκλεγμένων, σε μια χώρα στην οποία, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (MSF), οι εργαζόμενοι στην ερευνητική δημοσιογραφία είναι εκτεθειμένοι σε "πολλές μορφές πιέσεων και εκφοβισμού".

Σε συνέντευξη Τυπου που αναμεταδόθηκε από αρκετά βουλγαρικά τηλεοπτικά δίκτυα, η μητέρα του Σεβερίν Κρασιμίροφ, η Ναντέζντα Κρασιμίροβα δήλωσε ότι ο γιος της τής ομολόγησε την ενοχή του για τον φόνο της δημοσιογράφου και ότι είχε την πρόθεση να παραδοθεί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε δυνάμεις της τάξης αναπτύχθηκαν στην συνοικία Ρομά της Ρουσέ όπου ζούσε ο Κρασιμίροφ, έπειτα από φόβους που διατύπωσαν κάτοικοι για αντίποινα μετά την παρέλαση μοτοσυκλετιστών στην περιοχή με στόχο τον εκφοβισμό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)