to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 09.04.2021

Πολιτική

Βουλευτής της ΝΔ καλεί τους πολίτες στο γραφείο του για προγράμματα του ΟΑΕΔ

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας, με «προθυμία και υπομονή» θα παρέχει «κάθε συνδρομή και ενημέρωση» στο πολιτικό του γραφείο. Έντονη αντίδραση των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ


Την έντονη αντίδραση των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ έχει προκαλέσει η πρόσκληση του βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια,  ο οποίος, μετά από συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, που τον ενημέρωσε για τα πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ, καλεί τους πολίτες: “να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, στον λογιστή τους και στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτού όπου με προθυμία και υπομονή θα παρέχεται κάθε συνδρομή και ενημέρωση”.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΑΕΔ δήλωσε σε ανακοίνωσή της:

«Ενημερώνουμε τον κ. Βουλευτή, ότι ο ΟΑΕΔ υπάρχει για να εξυπηρετεί ανέργους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, στον βαθμό που του δίνεται η δυνατότητα από αυτή την Κυβέρνηση. Ο ΟΑΕΔ δεν προσφέρεται για ρουσφέτια και εκδούλευση και δεν υπάρχει για να εκμεταλλεύεται οιοσδήποτε την αγωνία των ανέργων.

Οι Βουλευτές και η Κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τους ανέργους μέσα από θεσμικές διαδικασίες και όχι μέσα από πρόσκληση σε πολιτικά γραφεία για δήθεν ενημέρωση. Οι Βουλευτές ψηφίζουν τους νόμους. Η Βουλή ψήφισε πρόσφατα την οικονομική "απογύμνωση" του ΟΑΕΔ και η παρούσα Κυβέρνηση αφαίρεσε από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού θεσμοθετημένους πόρους πάνω από 2 δις ευρώ, που προορίζονταν για τη στήριξη των ανέργων και την καταπολέμηση της ανεργίας. Άραγε όσο πιο "γυμνός" ο Οργανισμός, τόσο πιο μεγάλο το ρουσφέτι;;;

Ο κ. Βουλευτής, αν θέλει να στηρίξει το έργο του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ζητήσει τη στελέχωσή του με προσωπικό, την επαναφορά των οικονομικών πόρων στον ΟΑΕΔ μέσω των εισφορών και άλλες θεσμικού τύπου παρεμβάσεις, που ενισχύουν τη διαφάνεια και τη στήριξη των ανέργων.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των ανέργων θα πρέπει να γίνεται επίσημα και όχι , μέσω βουλευτών και μέσω "τηλεφώνων που πέφτουν".

Αγωνιζόμαστε για έναν ΟΑΕΔ στην Υπηρεσία του πολίτη και όχι για ρουσφέτια και εκδούλευση των ανέργων».

Στο δελτίο Τύπου του βουλευτή αναφέρεται:

«Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η αναζήτηση λύσεων για την μεγάλη ανεργία που μαστίζει το Νομό μας. Με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ο Βουλευτής πως και πλήρης ενημέρωση των πολιτών και επιχειρήσεων δεν υπάρχει,αλλά κυρίως πως δεν γίνεται επαρκής εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υπαρχόντων προγραμμάτων.Όλα αφορούν και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και Δήμους, Περιφέρεια και Ν.Π.Δ.Δ.

Ενημερώνουμε λοιπόν πως ΣΗΜΕΡΑ τρέχουν 8 προγράμματα από τα οποία τα 6! αφορούν και την περιοχή μας συνολικά 32.600 θέσεων.Η επιδότηση ξεκινά από το 60% και φθάνει το 90% ή από 550€ έως 830€.Δύο από τα 6 προγράμματα που αφορούν τον δημόσιο τομέα είναι διάρκειας 12+12 μηνών με το ένα να αφορά μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών και το δεύτερο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε σε ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους 18-29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ,αντικείμενο τόσο χρήσιμο σήμερα λόγω των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς εξαιτίας της πανδημίας.

Πληροφορούμε τους πολίτες πως μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, στον λογιστή τους και στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτού όπου με προθυμία και υπομονή θα παρέχεται κάθε συνδρομή και ενημέρωση. Τέλος ενημερώνουμε πως σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν καινούρια μεγάλα προγράμματα, δύο από τα οποία θα περιλαμβάνουν και την περιοχή μας.

Όσον αφορά το τεθέν από κάποιους συμπολίτες μας ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών, δυστυχώς δεν υπάρχουν έτοιμες αδιάθετες στο Νομό Καστοριάς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)