to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 19.01.2022

Πολιτική

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρνουν στη Βουλή το ζήτημα των συμβασιούχων του ΟΣΕ

Πλήρη αδιαφορία καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για την κάλυψη αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων του ΟΣΕ


Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, με θέμα την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για την κάλυψη αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε. κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε η προκήρυξη της ΣΟΧ 1/2019, μέσω ΑΣΕΠ, που αφορούσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν εξήντα (160) ατόμων για την κάλυψη αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε..

Οι συμβάσεις αυτές, όμως, λήγουν στις 31/1/2022 και ενώ οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία,εκπαίδευση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η Κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει ούτε για την έκδοση νέας προκήρυξης, ούτε έχει δώσει παράταση-ανανέωση φέρνοντας σε απόγνωση τις 160 οικογένειες, που απειλούνται με ανεργία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μια περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας στην κοινωνία. Η κωλυσιεργία αυτή της κυβέρνησης προμηνύει την επιστροφή των εργολάβων που θα αναλάβουν εταιρείες security.

Οι εργολαβίες αποτελούν άλλωστε διαχρονική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα γραφής. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επαναφορά των προσλήψεων προσωπικού με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), δίνοντας στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινο ωράριο με πληρωμένες υπερωρίες και εξαιρέσιμα.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα ερωτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός αν θα προχωρήσει στην ανανέωση-παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν στις 31/1 και αφορούν στην κάλυψη αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε., σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να εκδοθεί νέα προκήρυξη για τις 160 θέσεις για την κάλυψη αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε. και αν θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές με εργολαβίες που θα αναλάβουν εταιρείες security.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)