to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 12.11.2012

Κοινωνία

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταθέσουν για τα βασανιστήρια από αστυνομικούς των 15 αντιφασιστών

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Τσουκαλάς, Τ. Κουράκης, Μ. Κανελλοπούλου, Β. Κατριβάνου και Α. Σταμπουλή, κληθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να καταθέσουμε ως μάρτυρες στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης από αστυνομικούς των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας.


Απ' ότι πληροφορηθήκαμε μετά, η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε από τις εισαγγελικές αρχές με βάση τα όσα ανέφεραν οι συλληφθέντες κατά την ανάκρισή τους. Πρόκειται δηλαδή για δεύτερη ποινική διαδικασία, παράλληλη με τη δίωξη των 15, η οποία, ενδεχομένως, θα μετατραπεί σε δίωξη αστυνομικών οργάνων για κακοποίηση κρατουμένων και βασανιστήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μας έργου, στις 2.10.2012, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα. Η ερώτηση απευθυνόταν στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον καλούσε να τοποθετηθεί επί των σχετικών δημοσιευμάτων και των μαρτυριών των ίδιων των συλληφθέντων, που στη συνέχεια προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή.

Θεωρούμε χρέος μας να συνδράμουμε με τις καταθέσεις μας τη Δικαιοσύνη στην κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και της απόδοσης των αντίστοιχων ευθυνών. Χαιρετίζουμε την απόφαση των εισαγγελικών αρχών, έστω και αν συνιστά υποχρέωσή τους. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί εμβληματική περίπτωση καταστρατήγησης ατομικών δικαιωμάτων. Είναι ενδεικτική δε των διαστάσεων που έχει προσλάβει τελευταία η αυθαιρεσία αστυνομικών οργάνων, ως αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και των σημερινών γενικών πολιτικών κατευθύνσεων. Πρόκειται για ανοιχτή θεσμική εκτροπή, με τους πρωταγωνιστές της να επικαλούνται απροσχημάτιστα την ιδιότητα του μέλους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Δ.Τσουκαλάς, Τ. Κουράκης, Μ. Κανελλοπούλου, Β. Κατριβάνου, Α. Σταμπουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)