to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 03.07.2013

Πολιτική

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον υπουργό Δικαιοσύνης

Επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Τ. Κουράκη και Β. Κατριβάνου, στον Yπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Αθανασίου


 

Οι βουλευτές Τ. Κουράκης Β. Κατριβάνου επισκέφθηκαν σήμερα τον Υπουργό κ. Χ. Αθανασίου και συζήτησαν μαζί του θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σωφρονιστικής πολιτικής.

Το πρώτο θέμα της συνάντησης αφορούσε τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά. O Υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Κ. Σακκά ο οποίος σήμερα διανύει την τριακοστή ημέρα απεργίας πείνας και πλέον κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να υποστεί ανακοπή καρδιάς και ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά όργανα.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε την επαναφορά της αντισυνταγματικής και ανθρωποφαγικής «υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου», με αφορμή τη σύλληψη οροθετικών τοξικοεξαρτημένων προσώπων που παρακολουθούν πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Οι βουλευτές επισήμαναν το γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες καταργούν στην πράξη τις πρόσφατες ευεργετικές τροποποιήσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών για τους χρήστες που παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης, κυρίως όμως διαρρηγνύουν τη σχέση εμπιστοσύνης των ασθενών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τους γιατρούς καθώς και τις δομές δημόσιας υγείας.

Το τρίτο θέμα της συζήτησης αφορούσε το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα. Οι βουλευτές επισήμαναν ότι στην έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού, αποτυπώνεται η ομόφωνη εκτίμηση των κομμάτων ότι ο υπερπληθυσμός στις φυλακές της χώρας έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση και συνεπώς είναι επείγουσα η ανάγκη ψήφισης του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα και της λήψης δραστικών μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Τέλος, οι βουλευτές συμφώνησαν για την πραγματοποίηση νέας συνάντησης στο άμεσο μέλλον για τη συνέχιση της συζήτησης επί των θεμάτων της αρμοδιότητας του Υπουργού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)