to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 03.12.2014

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Συσπείρωση ενάντια στο νέο διπλό - οικονομικό και αναπτυξιακό - χτύπημα της μνημονιακής κυβέρνησης

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη (Δωδεκανήσου) και Νίκου Συρμαλένιου (Κυκλάδων) για τις αυξήσεις του ΦΠΑ στον τουρισμό και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στη νησιωτική χώρα»


«Το παιχνίδι μεταξύ τρόικας-κυβέρνησης μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες στη νησιωτική χώρα. Μετά την «e-mail» πρόταση για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα θα δώσει ένα ακόμα δυνατό χτύπημα στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή στο Αιγαίο. Για πολλοστή φορά η συγκυβέρνηση της συμμόρφωσης και της υποταγής κάνει πίσω ολοταχώς στην πεπατημένη οδό της αποδοχής κάθε νέας εντολής της τρόϊκας.

Εμείς, παρά τον αποκλεισμό των βουλευτών από τις συσκέψεις που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συστρατευόμαστε στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαίων μας αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν νέα μέτρα, οι νησιώτες δεν αντέχουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Δεν θα γίνει αποδεκτός κανένας συμβιβασμός πού να υπονομεύει τη νησιωτική Ελλάδα.

Καμιά υπαναχώρηση που να οδηγεί το Νότιο Αιγαίο σε περαιτέρω απομόνωση.

Σαν να μην έφθαναν η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας και οι προβληματικές συγκοινωνίες. Σαν να μην έφτανε η φοροεπιδρομή που αφανίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους.

Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή στο όνομα της «διαπραγμάτευσης» που να δυσχεραίνει τον τουρισμό και τη νησιωτική μας οικονομία.

Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να είναι αποτελεσματικές απαιτούν την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που είναι ευθύνη όλων μας. Για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε διαφορετικές πολιτικές δεν αρκεί μόνο το πρόγραμμα, χρειάζεται και στήριξη από τα κάτω. Χρειάζεται σχέδιο, όραμα και αναπτυξιακός προσανατολισμός που να σέβεται και να κινητοποιεί τις ευαίσθητες νησιωτικές κοινωνίες.

Σε αυτή την κίνηση καλούμε όλους τους νησιώτες, τους τοπικούς και αναπτυξιακούς φορείς, την ΤΑ, τους Δωδεκανήσιους και τους Κυκλαδίτες, να συσπειρωθούν στην πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της σχεδιαζόμενης απομόνωσης και την καθιέρωση ρήτρας «νησιωτικότητας» με πράξεις και όχι με υποσχέσεις και ανούσιες επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού.

Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας. Και τώρα, είναι η ώρα να τις αναλάβουμε.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)