to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουμε ενωμένα και αποφασιστικά με στόχο το 2019 (βίντεο)

«Καίριο διακύβευμα του 2ου Συνεδρίου η ενότητα και η αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ» όπως τόνισαν οι βουλευτές Κώστας Δουζίνας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Σαντορινιός και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε μια αποτίμηση της επόμενης μέρας.


«Η εκλογή του ηγέτη με τόσο μεγάλο ποσοστό αλλά και η πορεία του κόμματος από πέρσι ως σήμερα αναδεικνύει τις διαδικασίες σύγκλισης που έχουν τελεστεί» δήλωσε ο Κώστας Δουζίνας στην ΕΡΤ. Σχολιάζοντας μάλιστα τις διαδικασίες του συνεδρίου τόνισε ότι έχουν μείνει πίσω οι μεγάλες διαφορές και ο Αλ. Τσίπρας αναγνωρίζεται πλέον ως ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης (και στο εσωτερικό), κάτι που είναι γενικά παραδεκτό στο εξωτερικό. 

Επιπλέον όλοι οι υπουργοί που εκφράζουν το κοινωνικό κράτος και το αριστερό ιδίωμα πήγαν πάρα πολύ καλά στις ψηφοφορίες καταλήγοντας ότι παρά τις αντιφάσεις που αναγκάστηκε το κόμμα και τα στελέχη του να βιώνουν τηρώντας μια δύσκολη συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα.

Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στις κοινωνίες εξήγησε ότι «το πυραμιδικό κόμμα, όπως το ξέρουμε στον 20ο αι., με οργανώσεις βάσεις που οδηγούνται με κάθετο τρόπο στην ηγεσία και τον ηγέτη έχει τελειώσει» και συνέχισε «έχουμε πλέον μια διαφορετική οργάνωση της παραγωγής π.χ. μέσο παραγωγής είναι το λάπτοπ και μια οριζόντια οργάνωση της κοινωνίας».  Άρα και η πολιτική δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, ή η βουλή, αλλά και μεγάλες οριζόντιες δικτυώσεις, όπως οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα που έφεραν στην κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι: «Είναι σαφής ο προσανατολισμός, πιο ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο ισχυρός». Ως ιδιαίτερα σημαντική έκρινε την τεράστια εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα, στο πρώτο συνέδριο που βρήκε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μετά από μια δύσκολη συμφωνία και μια διάσπαση. Όπως υπογράμμισε το συνέδριο έκανε σαφές ότι υπάρχει ένα σχέδιο τριετίας με στόχο το 2019 να έχουμε μια χώρα σε ανάπτυξη και με λιγότερη ανεργία.

Εκφράστηκαν ανησυχίες και έντονοι προβληματισμοί, αλλά ταυτόχρονα και μια αποφασιστικότητα υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς στο ΣΚΑΙ αναφερόμενος στο συνέδριο. Ενώ όπως υποστήριξε παρά την δύσκολη και συχνά ανηφορική κατάσταση επιβεβαιώθηκε από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος ότι «δεν θα σταματήσουμε». «Θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους δύσκολους συσχετισμούς το ρήγμα που ανοίξαμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», «με ωριμότητα» το κρίσιμο επόμενο διάστημα. Επεσήμανε ως στοιχείο πολύ σημαντικό την ύπαρξη ενιαίου πολιτικού κέντρου που θα κάνει τις κρίσιμες επιλογές.

Διεξήχθη ένας «γόνιμος διάλογος», «υπήρξε προβληματισμός», «βγαίνουμε ενωμένοι και δυνατοί, άλλωστε είναι κάτι που το δείχνουν και τα αποτελέσματα της πολιτικής απόφασης και η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής» επεσήμανε και ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι σε κάθε διαπραγμάτευση γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να υπάρχει το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)