to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 30.03.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τι συμβαίνει με το έργο εκσυγχρονισμού των Υφιστάμενων Εγκαταστάσεων και Δικτύων Υποδομών της Περιοχής Λίμνης Καϊάφα;

Ερώτηση κατέθεσαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού με θέμα: «Τι συμβαίνει με το έργο εκσυγχρονισμού των Υφιστάμενων Εγκαταστάσεων και Δικτύων Υποδομών της Περιοχής Λίμνης Καϊάφα;». Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού και συνυπογράφουν η Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους του Δήμου Ζαχάρως και των γύρω περιοχών, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε το έργο εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών στη Λίμνη Καϊάφα έχει σταματήσει και βρίσκεται στον αέρα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, ο ανάδοχος του έργου έχει καταθέσει αίτηση διάλυσης της σύμβασης, λόγω συσσωρευμένων ανεξόφλητων λογαριασμών από την πλευρά της Πολιτείας για την εκτέλεση του έργου. Μάλιστα, πριν από την οριστική διακοπή των εργασιών, είχε προηγηθεί από πλευράς του αναδόχου αίτηση διακοπής εργασιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από λεπτομερή και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, προέβλεψε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης και αποκατάστασης στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα. Κατάφερε και ενέταξε το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», τον Ιανουάριο του 2018, με χρηματοδότηση ύψους 5.000.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2019, δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη Ανοιχτής Διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης έργου κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, με σκοπό την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου "Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού των Υφιστάμενων Εγκαταστάσεων και Δικτύων Υποδομών της Περιοχής Λίμνης Καϊάφα". Ως κύριος Φορέας εκτέλεσης του έργου ορίστηκε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, με συνεργαζόμενα μέρη τα Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για την Ά Φάση του συνολικού έργου στη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, ενώ στο συνολικό σχεδιασμό προβλέπονται να ενταχθούν ακόμα δύο φάσεις παρεμβάσεων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Επειδή η περιοχή της λίμνης Καϊάφα διακρίνεται για την ανεκτίμητη οικολογική και αισθητική αξία της.

Επειδή πρέπει να προστατευθεί και ν’ αναδειχθεί το φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιό της.

Επειδή το έργο εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών στη Λίμνη Καϊάφα θα αναβαθμίσει την περιοχή, προσδίδοντάς της αναπτυξιακή διάσταση.

Επειδή το έργο θα ωθήσει την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όπως είναι ο οικοτουρισμός.

Επειδή η τοπική οικονομία θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Έχουν σταματήσει οι εργασίες στο έργο εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών στη Λίμνη Καϊάφα; Αν ναι, για ποιο λόγο;

2) Σε ποιο βαθμό υλοποίησης έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, το έργο; Τι ποσοστό εργασιών έχει ολοκληρωθεί;

3) Υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου;

4) Υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την ΄Β και ΄Γ φάση του συνολικού έργου στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα; Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αυτά;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)