to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 04.12.2023

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Στον αέρα οι 386 επιτυχόντες συμβολαιογράφοι του διαγωνισμού του 2022

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλεύτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Ζαμπάρας και 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οποία τονίζουν πως το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δίνει μια σαφή απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί παραπέμποντας στο 2024


Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Ζαμπάρας και 18 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των συμβολαιογράφων.

Από τον Ιούνιο του 2022 ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός για 386 νέους συμβολαιογράφους. Ένα χρόνο μετά δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία και δεν έχει προχωρήσει η αποστολή των φακέλων στις αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι δεν έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι σχετικές προσκλήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς.  Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν διοριστεί ακόμα οι επιτυχόντες συμβολαιογράφοι.

Οι βουλευτές τονίζουν στην ερώτηση τους: «Το Υπουργείο δεν δίνει μια σαφή απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί παραπέμποντας στο 2024. Οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες έχουν αφήσει τις εργασίες τους και περιμένουν τον διορισμό τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση».

Η διαδικασία του διορισμού είναι απαρχαιωμένη και χωρίς ψηφιακό εκσυγχρονισμό και για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό απασχολούνται δύο υπάλληλοι του Υπουργείου που μάλιστα αυτό το διάστημα απασχολούνται με άλλον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Για όλα αυτά τα θέματα το συντονιστικό των αδιόριστων συμβολαιογράφων με επιστολή τους έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό αλλά ακόμα δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα τους.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός  εάν θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού των σχεδόν 400 επιτυχόντων συμβολαιογράφων

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Θέμα:Στον αέρα οι 386 επιτυχόντες συμβολαιογράφοι του διαγωνισμού του 2022
Τον Ιούνιο του 2022 άνοιξε ο διαγωνισμός για 386 νέους συμβολαιογράφους. Με καθυστέρηση ενός έτους ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού!

Από τότε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους και τελικά στις 2 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τον πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων. Δύο μήνες μετά ακόμα δεν έχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία ενώ οι επιτυχόντες πρέπει να δηλώσουν στις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών ότι αποδέχονται τον διορισμό τους αφού πρώτα επιδοθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι σχετικές προσκλήσεις τους αρμόδιους εισαγγελείς. Το Υπουργείο δεν έχει αποστείλει του φακέλους στις αρμόδιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο δεν δίνει μια σαφή απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί παραπέμποντας στο 2024.
Οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες έχουν αφήσει τις εργασίες τους και περιμένουν τον διορισμό τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση.
Όπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους οι αδιόριστοι συμβολαιογράφοι προς τον Υπουργό: «Ο διαγωνισμός Συμβολαιογράφων είναι άκρως και αναιτιολόγητα παθογενής, καθώς αφ’ ενός η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού είναι αδιανόητα αργή – δεν νοείται οι συμμετέχοντες να αναμένουμε ένα έτος (!)- , αφ΄ετέρου η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων, είναι τουλάχιστον απαρχαιωμένη, χωρίς κανένα ίχνος ψηφιακού εκσυγχρονισμού!»
Ο διορισμός των επιτυχόντων εξαρτάται από την εργασία δύο υπαλλήλων του Υπουργείου και οι οποίοι ασχολούνται με τους διορισμούς της δικαστικής αστυνομίας. Το συντονιστικό των αδιόριστων συμβολαιογράφων με την επιστολή τους ζητάει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ούτως ώστε να πληροφορηθούν για τις ενέργειες της κυβέρνησης και εφ΄ όσον γνωρίζουμε δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η συνάντηση.


Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Θα προχωρήσετε άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού των σχεδόν 400 επιτυχόντων συμβολαιογράφων;


      Οι ερωτώντες βουλευτές

Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)
Βέττα Καλλιόπη
Γαβρήλος Γιώργος
Γιαννούλης Χρήστος
Θρασκιά Ράνια
Καλαματιανός Διονύσης
Κασιμάτη Νίνα
Κοντοτόλη  Μαρίνα
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χάρης
Μεϊκόπουλος  Αλέξανδρος
Μπάρκας Κώστας
Νοτοπούλου Κατερίνα
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γιώργος
Πούλου Παναγιού
Σαρακιώτης Ιωάννης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)