to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 14.03.2023

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Στο έλεος ιδιωτικών συμφερόντων και εργολάβων το υποστελεχωμένο Θεαγένειο»

Σωρεία λειτουργικών προβλημάτων και υποστελέχωση εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Θεαγενείου στη Θεσσαλονίκη, προς όφελος των εργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων, επισημαίνουν με ερώτησή τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη


Στο έλεος της κυβερνητικής αδιαφορίας και αναλγησίας βρίσκονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς η σώρευση λειτουργικών προβλημάτων και η σοβαρή υποστελέχωση εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των περιστατικών στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας. Ωφελημένοι από την κατάσταση βγαίνουν οι εργολάβοι υπηρεσιών και τα ιδιωτικά συμφέροντα, που καιροφυλακτούν να αρπάξουν όλες τις υπηρεσίες από το αποκαμωμένο ογκολογικό νοσοκομείο.

Θα περίμενε κανείς ότι τα νεοφιλελεύθερα πειράματα της κυβέρνησης στη δημόσια Υγεία θα άφηναν απέξω την αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας νοσηλεία και θεραπεία συμπολιτών μας που πάσχουν από καρκίνο. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν καταλαβαίνει τίποτε πέρα από τις μπίζνες που έχει στήσει με τους ιδιώτες συνεργάτες της εις βάρος της δημόσιας Υγείας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως, ενώ το Παθολογοανατομικό Τμήμα του Θεαγενείου αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στην έκδοση αποτελεσμάτων ιστολογικών εξετάσεων, η αρμόδια 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν στην απόσπαση ενός εκ των εναπομεινάντων παθολογοανατόμων σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ενώ την ίδια ώρα ανατίθεται σε ιδιώτες η υπηρεσία των ιστολογικών εξετάσεων με αντίτιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Δηλαδή, η κυβέρνηση εκχωρεί υπηρεσίες σε ιδιώτες, επικαλούμενη την υποστελέχωση που η ίδια προκαλεί στο ογκολογικό νοσοκομείο!

Επιπλέον, πέραν των υποστηρικτικών υπηρεσιών του Θεαγενείου που έχουν εκχωρηθεί σε εργολάβους (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση), σε χέρια εργολάβων περνούν πλέον και άλλες υπηρεσίες (π.χ. τεχνική υπηρεσία, αρχείο, λογιστήριο, επιστασία κλπ.)! Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η απερχόμενη κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένουν τις απαντήσεις του αρμοδίου υπουργού Υγείας για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα μόνιμων προσλήψεων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, πόσες μετακινήσεις εργαζομένων από το Θεαγένειο και προς ποιες υπηρεσίες έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, πότε θα οριστεί η νέα διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς επίσης για το αν θα επιμείνει το υπουργείο Υγείας στην εκχώρηση υπηρεσιών προς ιδιώτες και εργολάβους.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση των βουλευτ(ρι)ών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)