to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:47 | 09.12.2021

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς υπ. Υγείας: Υπάρχουν VIP κλίνες ΜΕΘ; - Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία

Το ζήτημα των τραγικών ελλείψεων κλινών ΜΕΘ έλαβε νέες διαστάσεις ύστερα από τις πρόσφατες καταγγελίες των εκπροσώπων των υγειονομικών, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δεσμευμένες κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς, την ώρα που εκατοντάδες ασθενείς με Covid-19 παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Το θέμα έφεραν σήμερα στη Βουλή 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας.


Το ζήτημα των τραγικών ελλείψεων κλινών ΜΕΘ έλαβε νέες διαστάσεις ύστερα από τις πρόσφατες καταγγελίες των εκπροσώπων των υγειονομικών, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δεσμευμένες κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς, την ώρα που εκατοντάδες ασθενείς  με Covid-19  παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Οι καταγγελίες ενισχύονται από τη σύγκριση του αριθμού των υφιστάμενων κλινών ΜΕΘ βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, και του μεγάλου αριθμού ασθενών με Covid-19 που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Κάνοντας κανείς αυτή την σύγκριση, οδηγείται εύκολα στο συμπέρασμα πως ασθενείς που δίνουν αγώνα για τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, θα μπορούσαν να νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κενές. Εκτός κι αν δεν είναι παρά «μαγικοί» οι αριθμοί αυτοί που παρουσιάζονται από το Υπουργείο Υγείας, όπως ο αριθμός 1300!

Το ζήτημα έφεραν σήμερα στη Βουλή 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας.
Προκαλεί οργή- ιδιαίτερα δε στους συγγενείς θυμάτων Covid-19, αλλά και των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ που ζουν με την αγωνία της εξασφάλισης ενός  κρεβατιού στην Εντατική- το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας επιμένουν να παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για όσα συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid-19. Παρά τα συστηματικά ψεύδη, τα νούμερα για την κυβέρνηση δεν βγαίνουν. Και αποτελεί πρόκληση για την κοινή λογική να επαίρεται η κυβέρνηση για τις 1300 και πλέον ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και τις 350 στις ιδιωτικές κλινικές που υποτίθεται ότι έχει διασφαλίσει, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν άνιση μάχη συμπολίτες μας διασωληνωμένοι εκτός των μονάδων αυτών.

Οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τον αριθμό των ασθενών Covid-19 που παραμένουν διασωληνωμένοι εντός κι εκτός ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο χωριστά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, των αριθμό των θανάτων σε κάθε περίπτωση, την πληρότητα στις ΜΕΘ και τον αριθμό των κενών κλινών, τον αριθμό που διατίθενται από τον ιδιωτικό τομέα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία προς το σύστημα.

Επίσης καλούν τον υπουργό να καταθέσει τα οργανογράμματα από τα οποία προκύπτει ο πραγματικός αριθμός των κλινών ΜΕΘ ανά νοσοκομείο, καθώς και τα έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ COVID  ανά δημόσιο και ανά ιδιωτικό νοσοκομείο για την χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και σήμερα.

Τέλος, ζητούν από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει ξεκάθαρα αν ισχύουν ή όχι τα όσα καταγγέλλονται και να πάψει να κρύβεται πίσω από την τραγωδία που προκαλούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί.

tags: ΜΕΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)