to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 11.03.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το πάρτι των γαλάζιων προκλητικών απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται και στη Γ.Γ.Ε.Κ.

Τις προκλητικές απευθείας αναθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας αναδεικνύουν στο πλαίσιο κοινής κοινοβουλευτικής παρέμβασης 42 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση και του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Σαρακιώτη


Ειδικότερα στη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «δεκατέσσερις (14) αναθέσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων, εκτιμώμενου συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, έχουν ανατεθεί τον τελευταίο χρόνο σε τέσσερα (4) πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι έχουν σχέση με στενό συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου». Ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα οι αναθέσεις αυτές «έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλώς προς άτομα τα οποία, πέραν της σχέσης με την οποία εμφανίζεται να συνδέονται μεταξύ τους, κατέχουν ειδικότητες λιγότερο συμβατές ή/και ασύμβατες με το αντικείμενο εργασίας».

Σε δήλωσή τους αναφορικά με το θιγόμενο ζήτημα οι κ.κ. Χαρίτσης και Σαρακιώτης σημειώνουν τα εξής:

«Εν μέσω συνθηκών πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής πίεσης, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να δοκιμάζονται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, ανεβάζοντας το λογαριασμό συνεχώς, ξεπερνώντας το ποσό των 7 δισ. ευρώ. Με νέο ποσό το οποίο φαίνεται να διοχετεύεται αυτή τη φορά από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, με προκλητικό τρόπο προς ημετέρους, την ώρα που η χρονική συγκυρία το λιγότερο που επιτάσσει είναι σύνεση, διαφάνεια και κοινωνική υπευθυνότητα ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η ασθένεια της αδιαφάνειας φαίνεται να είναι ανίατη, με την Κυβέρνηση να είναι για μία ακόμη φορά έκθετη εξαιτίας των πρακτικών που μετέρχονται κορυφαία στελέχη της.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)