to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 07.03.2023

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παράταση της διάρκειας του προγράμματος απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55-67 ετών

Την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών θέτουν με ερώτησή τους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη


Το πρόγραμμα απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών αποσκοπεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για τους ανθρώπους που για κάποιο λόγο σε αυτή την ηλικία βρέθηκαν στην ανεργία. Η χρησιμότητα του εν λόγω προγράμματος αφορά τόσο στην απασχόληση αυτών των ανθρώπων οι οποίοι με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουν εργάσιμα αναγκαία χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη, όσο και, παράλληλα, στην κάλυψη κρίσιμων αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στην αυτοδιοίκηση.

Με τη λήξη όμως των 2 ετών του προγράμματος πολλοί από εκείνους που εργάστηκαν μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι αφού στην ηλικία τους διαπιστώνεται τόσο αδυναμία να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης όσο και δυσκολία εύρεσης εργασίας.

Με δεδομένο ότι τα δύο χρόνια απασχόλησης που ισχύουν σήμερα είναι λίγα τόσο σε σχέση με τη μέση ηλικία των ωφελούμενων όσο και σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες που καλύπτουν, η βουλεύτρια Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία τον ρωτούν για τις προθέσεις του ως προς το:

(1) να επανεξετάσει τους όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, προκειμένου να προχωρήσει στην παράταση του χρόνου απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος πέραν των δύο ετών και

(2) να προβλέψει σχετική ευελιξία για το εν λόγω πρόγραμμα ώστε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη μετά την απασχόλησή τους μέσω αυτού του προγράμματος να οδηγούνται στη σύνταξη χωρίς να είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν εκ νέου εργασία σε κάποιον άλλον φορέα.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)