to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 21.01.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να δοθούν στοιχεία για τους θανάτους από Covid στη Θεσσαλία

Ερώτηση με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου κατέθεσαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Θεσσαλίας, μετά την κοινή Ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής, αναφέροντας πως οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας βρίσκονται από άποψη αριθμού θανάτων από Covid στις 10 πρώτες θέσεις πανελλαδικά.


Οι Βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατ. Παπανάτσιου, Λάρισας Α. Βαγενά και Β. Κόκκαλης, Τρικάλων Σ. Παπαδόπουλος και Καρδίτσας Σπ. Λάππας ρώτησαν τον Υπουργό Υγείας αν έχει λάβει γνώση των δεδομένων που αποκαλύπτουν την ανησυχητική εικόνα της πανδημίας στη Θεσσαλία και πώς προτίθεται να παρέμβει, για την ανάσχεση της φονικής επέλαση της πανδημίας στην περιοχή.

Με βάση τους Ιατρικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Λάρισας βρίσκεται στην 3η θέση πανελλαδικά σε αριθμό θανάτων Covid-19, ενώ οι Π.Ε. Μαγνησίας και Καρδίτσας βρίσκονται και αυτές στην πρώτη δεκάδα.

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας, οι Ενώσεις ιατρών τοπικά και το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής χρειάζονται τα αναλυτικά στοιχεία και δεδομένα, ώστε να μπορέσουν να αναλύσουν τις αιτίες της επιδημιολογικής εικόνας και να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας στην περιοχή», ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος τονίζοντας ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, έχουν υποχρέωση να κοινοποιήσουν στους επιστήμονες της Θεσσαλίας αλλά και στην τοπική κοινωνία συγκεκριμένα στοιχεία.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν μεταξύ άλλων τον αριθμό ασθενών που προσήλθαν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων ως ύποπτα κρούσματα ανά ημέρα και συνολικά, τον αριθμό εισαγωγών ασθενών με Covid ανά ημέρα και συνολικά, τον αριθμό διασωληνώσεων ανά ημέρα και συνολικά, τον αριθμό διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία ή ΜΕΘ, τον αριθμό ασθενών που κατέληξαν ανά ημέρα και συνολικά, τον αριθμό ασθενών που κατέληξαν στις ΜΕΘ, τον αριθμό ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, τον αριθμό νοσηλευομένων με Covid ανά ημέρα συνολικά, αλλά και τον αριθμό διακομιδών στις ιδιωτικές κλινικές και στις ιδιωτικές ΜΕΘ, από κάθε Νοσοκομείο, ανά ημέρα και συνολικά, μετά τις κεντρικές συμφωνίες με τον ιδιωτικό τομέα.

«Η θνητότητα ασθενών από Covid στη Θεσσαλία δεν μπορεί να παραβλεπεται», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οι Βουλευτές προχώρησαν και σε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητώντας από Υπουργείο και ΥΠΕ να κοινοποιήσουν άμεσα τα συγκεκριμένα δεδομένα που έχουν ανάγκη οι Ιατρικοί Σύλλογοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)