to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 24.06.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάζει την ΕΑΒ σε υποστελέχωση και αποκλεισμό

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάζει την ΕΑΒ σε υποστελέχωση και αποκλεισμό από τα εξοπλιστικά, αλλά φροντίζει για το βόλεμα του κομματικού στρατού της


Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, έφεραν για ακόμη μία φορά στη Βουλή το ζήτημα της προκλητικής κομματικής «άλωσης» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας από τη Νέα Δημοκρατία. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Βοιωτίας Γιώτας Πούλου και συνυπογράφουν ο Τομεάρχης και ο Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις τοποθετήσεις στις ανώτερες διοικητικές θέσεις της εταιρείας «γαλάζιων» στελεχών με ανεπαρκείς ή ανύπαρκτες τεχνοκρατικές ικανότητες, αλλά με μοναδική αποστολή τους τον ασφυκτικό έλεγχο της ΕΑΒ και τις απευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους» εργολάβους.

Τελευταίο και πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσληψη στη νευραλγική θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΑΒ «γαλάζιου παιδιού» με αμφίβολες σπουδές και προσόντα, χωρίς προϋπηρεσία σε παρόμοιο πόστο, και χωρίς καν δικαίωμα υπογραφής των Οικονομικών Καταστάσεων και του Ισολογισμού της εταιρείας.

Το τοπίο της αδιαφάνειας, μάλιστα, συμπληρώνεται από το γεγονός ότι δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο ΚΗΜΔΗΣ ούτε η σύμβαση πρόσληψης της νέας Γενικής Διευθύντριας, αλλά ούτε και η σύμβαση της εταιρείας «συμβούλων» που την επέλεξε.

Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να δώσει το συντομότερο τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η ΕΑΒ χρειάζεται στελέχη με πείρα και προσόντα και όχι «ημέτερους» που έχουν μετατρέψει τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας σε «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)