to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 28.06.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εξάντληση της αυστηρότητας σε σχολική ομάδα της Δ. Αττικής με αποκλεισμό της από πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: "Εξάντληση της αυστηρότητας σε σχολική ομάδα της Δυτικής Αττικής με αποκλεισμό της από πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης και θέματα ακυρότητας των αγώνων" κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Τσίπρα.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Οι Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης 2022 Α' Φάσης για τα σχολεία της Δυτικής Αττικής είναι αμφίβολο αν προκηρύχθηκαν.

Σε όλες τις εκδοχές των προκηρύξεων (αρχική και ανακοινοποιημένες) που εστάλησαν στις σχολικές μονάδες της Δυτικής Αττικής ως τη διεξαγωγή των αγώνων δεν υπήρχε αναγραφή του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης καθώς  και η ένδειξη ότι προκήρυξη είναι της Οργανωτικής Επιτροπής της Δυτικής Αττικής (αναγραφόταν η «Γ' Αθήνας»).

Την πρώτη προκήρυξη των  Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων  στις 22/3/2022 (ΑΔΑ: Ψ5Ψ646ΜΤΛΗ-ΞΒΜ ), ακολούθησαν 2 ανακοινοποιήσεις με τις ίδιες παραλείψεις και λάθη μέχρι να γίνουν οι αγώνες Α' Φάσης  την  11/4/2022.

Έναν περίπου μήνα μετά την έναρξη των αγώνων, ακολούθησε  3η ανακοινοποίηση την 9η/5/2022 (ΑΔΑ: ΨΕ6Τ46ΜΤΛΗ-696) οπότε και εστάλη η Προκήρυξη για την Α' Φάση των Αγώνων διορθωμένη σε όλα τα Λύκεια της Δυτικής Αττικής,  όταν οι αγώνες όδευαν προς τη Γ' φάση, για γεγονός δηλαδή που είχε ήδη παρέλθει και επισυμβεί και ενώ μια ομάδα καλαθοσφαίρισης από τη Δυτική Αττική είχε ήδη αποκλειστεί από τη συμμετοχή της στους αγώνες πριν καν αγωνιστεί με την επίκληση τυπικών παραλείψεων σε έγγραφα μαθητών.

Η παραπάνω μεταγενέστερη της έναρξης των αθλημάτων ανακοινοποίηση της προκήρυξης των αγώνων της 9/5/22 είναι σαφές ότι αντικαθιστά το αρχικό εδάφιο της αρχικής προκήρυξης της 22/3/22 το οποίο είχε ως εξής:

●"Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Γ΄ Αθήνας  Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι την Α΄ Φάση Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ μαθητών-τριών, μεταξύ των Λυκείων της Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής",

 με το εξής εδάφιο:

●"Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.)   Δυτικής Αττικής:    Προκηρύσσει  την Α΄ Φάση Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  μαθητών-τριών, μεταξύ των Λυκείων της Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής".

Συνεπώς, οι αγώνες καλαθοσφαίρισης των Λυκείων της Δυτικής Αττικής που ξεκίνησαν στις 11/4/22, τυπικά διεξάγονταν βάσει προκήρυξης Πανελληνίων Αγώνων άλλης Οργανωτικής Επιτροπής, της Γ' Αθήνας και όχι της Δυτικής Αττικής. Επιπλέον, ως την 9η Μαΐου 2022 δεν υπήρχε έγγραφο που να προκηρύσσει αγώνες καλαθοσφαίρισης για τα Λύκεια της Δυτικής Αττικής.

Οι παραλείψεις αυτές δεν είναι άνευ ουσίας διότι βάσει της επίσημης προκήρυξης των αγώνων και των αποτελεσμάτων τους, κρίνεται η πρόσθετη μοριοδότηση μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς οι μαθητές ομάδων που φθάνουν στη Γ' Φάση επιβραβεύονται με πρόσθετα μόρια. Οι μαθητές του σχολείου της Δυτικής Αττικής που αποκλείστηκε από την συμμετοχή στους Αγώνες δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία αυτή ούτε τη χαρά της συμμετοχής στους Αγώνες.

Συνεπώς, η αυστηρότητα της Διοίκησης εξαντλήθηκε στους μαθητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης του συγκεκριμένου σχολείου της Δυτικής Αττικής που αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στους Αγώνες Καλαθοσφαίρισης για τυπικούς λόγους, ενώ η ίδια η Διοίκηση έχει προβεί σε επανειλημμένα λάθη στην προκήρυξη των Αγώνων που διορθώθηκαν εξαιρετικά ετεροχρονισμένα.

Για τους παραπάνω λόγους

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: 

1)      Εφόσον υπήρξαν όλα τα παραπάνω εξόφθαλμα τυπικά σφάλματα στις προ των αγώνων  ανακοινοποιημένες προκηρύξεις, θεωρεί ότι τυπικά έχουν προκηρυχθεί ορθά οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Α’ φάσης στη Δυτική Αττική;

2)  Εφόσον η προκήρυξη πριν τη διεξαγωγή των καλαθοσφαιρικών αγώνων έχει σημαντικές παραλείψεις - και διορθώνεται πολύ μεταγενέστερα της διεξαγωγής της Α' και Β' Φάσης- βάσει ποιας ορθής προκήρυξης αποκλείστηκε σχολική ομάδα καλαθοσφαίρισης Λυκείου της Δυτικής Αττικής από τη συμμετοχή στους εν λόγω αγώνες, ενώ συμμετείχαν ομάδες καλαθοσφαίρισης των άλλων σχολείων της Δυτικής Αττικής;

3)  Προτίθεται να προβεί σε κάποια ενέργεια που θα αποκαθιστούσε την αδικία για τους μαθητές του συγκεκριμένου λυκείου που αποκλείστηκε από τους αγώνες χωρίς να θιγούν οι καλαθοσφαιρικές ομάδες της περιοχής που έχουν οδηγηθεί νικηφόρα στην Γ' Φάση της διοργάνωσης;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές,

Τσίπρας Γιώργος

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Γιαννούλης Χρήστος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)