to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 17.02.2022

Αθλητισμός

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενδείξεις για «φωτογραφικές» διατάξεις στον διαγωνισμό για το Ολυμπιακό Κέντρο τένις του ΟΑΚΑ

Ενδείξεις για «φωτογραφικές» διατάξεις στον διαγωνισμό παραχώρησης των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ εντοπίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υφυπ. Αθλητισμού με πρωτοβουλία του τομεάρχη Αθλητισμού Θάνου Μωραΐτη.


Σύμφωνα με την ερώτηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο διαγωνισμός δημοσιεύθηκε στις 28/12/2021, εν μέσω εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ενώ από το περιεχόμενο των διατάξεών του δημιουργούνται ερωτηματικά για «φωτογραφικό» διαγωνισμό παραχώρησης σε εταιρεία στην οποία είχε ήδη παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων αντισφαίρισης κατά την προηγούμενη διετία.


Οι βουλευτές εκφράζουν ακόμα την ανησυχία τους για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με το λεγόμενο master plan αναβάθμισης του ΟΑΚΑ, καθώς υπάρχουν κι άλλες σκιές για αδιαφανείς διαδικασίες «αξιοποίησης», ενός σημαντικού και εμβληματικού χώρου όπου κατά το παρελθόν επενδύθηκαν, και συνεχίζουν να επενδύονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος.


Τέλος, οι βουλευτές ερωτούν τον κ. Αυγενάκη αν έχει διενεργήσει κάποιο έλεγχο για την ορθότητα και τη νομιμότητα των όρων του εν λόγω διαγωνισμού και των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ για τη διαδικασία παραχώρησης των εγκαταστάσεων αντισφαίρισης.

Ακόμα, αν έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ακυρωθεί ο εν λόγω διαγωνισμός

Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν αν η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΚΑ σκοπεύουν να ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο «αξιοποίησης» και για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στο master plan.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)