to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 03.12.2020

Οικονομία

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αδικαιολόγητος αποκλεισμός μικρών και μεσαίων αγροτών από την επιστρεπτέα ενίσχυση

«Σταθερή η προσήλωση στον αποκλεισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών από την κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζεται στη σχετική ερώτηση των βουλευτών προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.


Σε ερώτησή τους 46 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών,  με πρωτοβουλία του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης  Σ. Αραχωβίτη  και της Αν. Τομεάρχη Οικονομικών  Κ. Παπανάτσιου ζητούν να ενταχθούν και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στο πρόγραμμα επιστρεπτέας ενίσχυσης από το οποίο αδικαιολόγητα έχουν αποκλειστεί.

Μετά τον πολύ πρόσφατο αποκλεισμό των πολλών κατά κύριο επάγγελμα  ελαιοπαραγωγών από την κορωνοενίσχυση, ήρθε για όλους τους μικρούς αγρότες της χώρας μας, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία και που ανήκουν στην κατηγορία των αγροτών ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., η στέρηση της ανάσας ρευστότητας από την επιστρεπτέα ενίσχυση. Πρόκειται για ένα ακόμη προκλητικότατο αποκλεισμό, λες και για τους μικρούς επαγγελματίες αγρότες της χώρας μας δεν τρέχουν τα έξοδα των καλλιεργητικών αναγκών ενώ ταυτόχρονα πλήττονται σκληρά από την πανδημία και το 2o lockdown.

Όταν λοιπόν η Κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείει  τους αγρότες ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., παρόλο που είναι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα από το πρόγραμμα για να καλύψουν τα έξοδα των καλλιεργητικών τους αναγκών, στην ουσία τους καθιστά ακόμα πιο ευάλωτους στις επιπτώσεις της πανδημίας και θέτει σε σοβαρότερο ακόμα κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει στις εθνικές της πολιτικές επιλογές και στις δράσεις που αφορούν τον  αγροτικό κόσμο της χώρας τον Νόμο του Ισχυρού. Με αυτά τα πολλαπλά δείγματα ταξικής πολιτικής, η πλειοψηφία των αγροτών θα πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ και για τα κρίσιμα θέματα της νέας ΚΑΠ που την αφορούν και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της ΝΔ στη διαπραγμάτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)