to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 03.07.2014

Οικονομία

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως τελικά η Lamda Development είναι ο "καλός Σαμαρείτης" για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού;»

Ερώτηση των Ν. Βαλαβάνη και Δ. Στρατούλη


Σε προηγούμενη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βαλαβάνη και Δ. Στρατούλη, αναφορικά με την έξωση δημοτικών & δημόσιων υπηρεσιών, φορέων και συλλογικοτήτων από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι: Προκειμένου να προχωρήσει η εκποίηση του χώρου, θα πρέπει να απομακρυνθούν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο. Είχε μάλιστα επιβάλλει σε ορισμένους απ΄αυτούς θηριώδη πρόστιμα ύψους 100.000-150.000€.

   Στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, που πραγματοποιήθηκε στις 24-06-2014 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», η εταιρεία που ανέλαβε την «αξιοποίηση» του Ελληνικού δήλωνε ότι: Όλοι οι φορείς θα παραμείνουν εντός της έκτασης, «το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο  του Ελληνικού θα παραμείνει και θα λειτουργεί όπως λειτουργεί σήμερα και ακόμα καλύτερα» και τέλος, διαβεβαίωνε ότι στο ενδεχόμενο έξωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των εγκαταστάσεων του FIR  Αθηνών, έχει επέλθει συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο για τη συνέχιση της παραμονής τους στο χώρο του Ελληνικού με μηδενικό αντίτιμο.

    Οι παραπάνω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά  με το αν η  παραμονή ή η έξωση  των διαφόρων εγκαταστάσεων δημόσιου συμφέροντος στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, εναπόκειται τελικά  στις «καλές προθέσεις»  της  όποιας εταιρείας ή διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και όρους, όπως απαιτείται σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)