to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 03.02.2014

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Το λουκέτο στην ΕΛΒΟ δε δεσμεύει την κυβέρνηση της Αριστεράς

«Προνομιακές οι σχέσεις της Ernst & Young με την τρόικα»


Με αφορμή τον διορισμό ειδικού εκκαθαριστή στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση των εργαζομένων στα διόδια Μαλγάρων), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας Γιάννης Αμανατίδης, Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Γιώργος Βαρεμένος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Θοδωρής Δρίτσας, Αγνή Καλογερή, Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση: 

«Σύμφωνα με προχθεσινά (1.2.2014) δημοσιεύματα, η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον διορισμό ειδικού εκκαθαριστή στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) έγινε δεκτή. Ειδικός εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ορκωτών λογιστών Ernst & Young, η οποία είναι γνωστή για τις προνομιακές σχέσεις της με την Τρόϊκα

H απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης ανοίγει - δυστυχώς - την πόρτα στην καταγγελία συμβάσεων εργασίας και την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ ΑΒΕ. Έχουμε ήδη ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία που επικαλέστηκε ενώπιον Δικαστηρίου το Ελληνικό Δημόσιο, τα οποία και θα αξιολογηθούν με προσοχή. 

Το «λουκέτο» στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, όπως πριν λίγους μήνες και το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δεν δεσμεύουν το ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την στήριξή του στους εργαζόμενους και δεσμεύεται να επιδιώξει την πλήρη αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την ανάκτηση των περιουσιακών της στοιχείων από το Ελληνικό Δημόσιο.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)