to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 07.04.2020

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντί να στέκεται αρωγός μεταφέρει πρόσθετα βάρη στον αγροτικό κόσμο

Ερώτηση κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα οδηγούνται σε απόγνωση


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα οδηγούνται σε απόγνωση καθώς βλέπουν την Κυβέρνηση προκλητικά να τους εξαιρεί ακόμη και από τα ελλιπή, έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα.

Στον Έβρο οι σπαραγγοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι με τα αμνοερίφιά τους, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, οι βαμβακοπαραγωγοί και οι καλλιεργητές σιτηρών, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες δυσκολίες στον καθημερινό τους αγώνα επιβίωσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως οι αγρότες και κτηνοτρόφοι την ίδια στιγμή διαπιστώνουν πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους ανθρώπους που μοχθούν στον πρωτογενή τομέα σκορπώντας ή χαρίζοντας δεξιά και αριστερά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε καναλάρχες, μεγαλοεργολάβους, γαλάζια golden boys, μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά ΙΕΚ κτλ.

Όμως τα δεινά για τον αγροτικό κόσμο δεν σταματούν εδώ, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 75/Α/ 30-03-2020, η Κυβέρνηση ανέστειλε κατά 75 ημέρες τις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών για πληττόμενες επιχειρήσεις.
Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη προκαλέσει τεράστια επιπλέον αναστάτωση στους επαγγελματίες τους αγροτικού χώρου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως η Κυβέρνηση της ΝΔ θεσπίζει σήμερα, μέσα στην κρίση, ένα εξαιρετικά προβληματικό πλαίσιο με βάση το οποίο οι αγρότες και οι επιχειρήσεις τους δεν πρόκειται στους επόμενους 2,5 μήνες να πληρωθούν τις επιταγές που έχουν στην κατοχή τους (από εμπόρους, μεταποιητικές μονάδες κτλ), αλλά θα πρέπει το ίδιο διάστημα οι αγρότες να πληρώσουν κανονικά τις επιταγές που έχουν εκδώσει.
Το ίδιο προβληματικό πλαίσιο από την παραπάνω ΠΝΠ δημιουργείται και για όσες συνεταιριστικές οργανώσεις δραστηριοποιούνται σε ΚΑΔ που δεν τυγχάνουν μέχρι σήμερα καθεστώτος προστασίας.

Αγρότες σε όλη τη χώρα κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να παρέμβει και να διορθώσει - με νέα ρύθμιση - τη στρέβλωση και την αδικία που η ίδια έχει δημιουργήσει εις βάρος των αγροτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)