to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 07.10.2014

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των απολυμένων σχολ. φυλάκων στα Τρίκαλα

Χωρίς καν επίδομα ανεργίας έχουν μείνει οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες του Δήμου Τρικκαίων.


Το θέμα φέρνουν στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Δ. Στρατούλης, Αλ. Μητρόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας να λυθεί άμεσα με νομοθετική παρέμβαση.

Οι 4 βουλευτές επισημαίνουν ότι παρότι λύθηκε τον Απρίλιο, με την έκδοση των οριστικών πινάκων μετάταξης από το ΑΣΕΠ, η εργασιακή σχέση όσων σχολικών φυλάκων δεν κατάφεραν να μεταταχθούν, δεν επιδόθηκαν έγκαιρα οι διοικητικές πράξεις απόλυσης από το Δήμο Τρικκαίων, εξαιτίας των καθυστερήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

"Συγκεκριμένα, οι 10 σχολικοί φύλακες του Δήμου Τρικκαίων που δεν μετατάχθηκαν σε άλλη υπηρεσία έλαβαν τη διοικητική πράξη απόλυσής τους στις 11/7/2014. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν να μην μπορέσουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι να λάβουν την επιδότηση ανεργίας που δικαιούνται βάση του νόμου 4254/2014. Ο λόγος της άρνησης του ΟΑΕΔ είναι ότι με το νόμο 2434/1996 ο άνεργος οφείλει να απευθυνθεί στην υπηρεσία μέσα σε 60 ημέρες από τη λύση της εργασιακής σχέσης" σημειώνουν.

"Επειδή όμως η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται στους δικαιούχους απολυμένους εργαζόμενους, το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω της απάντησης του Υπουργού σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ (5443-18.9.2014) για παρόμοια περίπτωση σε άλλο δήμο, προτρέπει τους δικαιούχους να προσφύγουν σε πρωτοβάθμια επιτροπή του ΟΑΕΔ για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Συγκεκριμένα στην απάντησή του ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης κα Πρόνοιας σημειώνει ότι «οι ασφαλισμένοι έχουν δικαίωμα προσφυγής κατά της απορριπτικής απόφασης σε πρωτοβάθμιο όργανο του Οργανισμού το οποίο, καθώς η καθυστέρηση αυτή δεν ήταν υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, θα εκδικάσει κατά προτεραιότητα τις προσφυγές αυτές και θα τις αντιμετωπίσει ευμενώς»" συνεχίζουν.

Ωστόσο, στην περίπτωση των 10 απολυμένων σχολικών φυλάκων του Δήμου Τρικκαίων, η αρμόδια πρωτοβάθμια επιτροπή του ΟΑΕΔ στη Λάρισα δεν έχει εξετάσει ακόμα την προσφυγή τους καθώς αδυνατεί να στελεχωθεί, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Το αποτέλεσμα είναι επί τρεις μήνες οι σχολικοί φύλακες να αναμένουν χωρίς να λαμβάνουν το επίδομά τους και να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν έτσι τους υπουργούς αν θα επιλύσουν άμεσα με νομοθετική παρέμβαση το ζήτημα της απόδοσης του επιδόματος ανεργίας, που αναμφισβήτητα δικαιούνται οι σχολικοί φύλακες. Ζητούν δε να πληροφορηθούν αν θα επιλύσουν και το ζήτημα της εξέτασης των προσφυγών των απολυμένων σχολικών φυλάκων των Τρικάλων, ώστε ο ΟΑΕΔ να τους αποδώσει το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)