to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 27.06.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Χιλιάδες πολίτες χάνουν κοινωνικά επιδόματα λόγω αύξησης των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης την απώλεια αναγκαίων κοινωνικών επιδομάτων για την επιβίωση των χιλιάδων δικαιούχων της Β’ Πειραιά, εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών τιμών ζώνης ακινήτων στις λαϊκές συνοικίες και της άρνησης της κυβέρνησης να προστατεύσει τα ευάλωτα νοικοκυριά.


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  22 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία τονίζουν αυτό που είχε προβλεφθεί με κατατεθείσα Ερώτηση στη Βουλή  πριν ακριβώς 1 έτος, ότι με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά χιλιάδες δικαιούχοι πολίτες στη Β’ Πειραιά, χάνουν τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Στέγασης, κ.α.

Παράλληλα, επηρεάζονται τα ΚΟΤ Α-Β, το Κοινωνικό μέρισμα, το Οικογενειακό επίδομα, το Φοιτητικό επίδομα, καθώς και η προστασία 1ης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα, την ίδια ώρα, με τις φετινές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, η συντριπτική πλειοψηφία, όταν είδε εκπτώσεις, ήταν 50-60 €. Αντιθέτως, οι γειτονιές όπως η Β’ Πειραιά, επιβαρύνονται με δυσβάσταχτες για το πορτοφόλι τους αυξήσεις στις χρεώσεις, λόγω αύξησης των τιμών ζώνης ακινήτων:  στο Κερατσίνι φτάνει ως το 38,89%, στο Πέραμα στο 27,78%, σε Κορυδαλλό και Νίκαια στο 16,67%, στη Δραπετσώνα στο 21,05%, στον Αγ. Ι. Ρέντη στο 13,64%, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας έως και 35%.

Τέλος, οι βουλευτές  καλούν τους Υπουργούς  να απαντήσουν, γιατί απέρριψαν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που προέβλεπε αποσύνδεση των αντικειμενικών αξιών από τα κοινωνικά επιδόματα και ΚΟΤ, καθώς αποτελεί τη μόνη λύση και αναμένουν έστω και τώρα τις  προτάσεις για τους πολίτες που επιβαρύνονται από υπέρογκες αυξήσεις  της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε  για τη αξιολόγηση του αποτελέσματος αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)