to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βουλευτές ΝΔ στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Το παρών έδωσαν οι περισσότεροι από τους 18 γαλάζιους βουλευτών των νομών όπου διοργανώθηκαν συλλαλητήρια. Τι δήλωσαν


Από τα χθεσινά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όπως ήταν επόμενο έδωσαν το παρών και οι γαλάζιοι κατά τόπους βουλευτές, οι οποίοι όπως και στα προηγούμενα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είχαν το ελεύθερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον το επιθυμούσαν να συμμετάσχουν. Ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας των χτεσινών κινητοποιήσεων που έγιναν διάσπαρτα σε 23 πόλεις, κατά κύριο λόγο της Βορείου Ελλάδας, δεν δόθηκε ο τόνος της μαζικής συμμετοχής των βουλευτών της ΝΔ όπως στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις αρχές του χρόνου.

 

Άλλωστε στους 18 νομούς που βρίσκονται οι 23 πόλεις όπου έγιναν συλλαλητήρια, η ΝΔ εκλέγει 18 βουλευτές, δηλαδή μόλις έναν κατά μέσο όρο σε κάθε νομό. Μάλιστα υπάρχουν νομοί όπως τα Χανιά και η Κέρκυρα όπου η ΝΔ δεν εκλέγει κανέναν και μόνο σε Σέρρες και Λάρισα εκλέγει από δύο βουλευτές.

Πάντως στο συλλαλητήριο της Πέλλας όπου για συμβολικούς λόγους θεωρήθηκε ως η κεντρική συγκέντρωση των χτεσινών κινητοποιήσεων ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης έδωσε το παρών.

Πάντως πέραν του παρόντος τη στήριξής τους εξέφρασαν οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές μέσω δηλώσεων και αναρτήσεών τους στα social media. Στην Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανάρτησε μια φωτογραφία της συγκέντρωσης και έγραψε: «ασφαλώς δεν είναι “ακραίοι” και “γραφικοί”, κ Τσίπρα. Είναι περήφανοι Μακεδόνες πατριώτες που διαδηλώνουν για τα εθνικά μας δίκαια». Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα είναι υποψήφιος στο νομό Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης ανάρτησε φωτογραφία του συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή του δηλώνοντας «η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι Ελληνική και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Το παρών έδωσε στο συλλαλητήριο των Σερρών ο τοπικός βουλευτής Κώστας Καραμανλής με τον πατέρα του, πρώην βουλευτή του νομού Αχιλλέα Καραμανλή. Στη Λάρισα ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στέκομαι δίπλα και χαιρετίζω τις πρωτοβουλίες όλων των Ελλήνων, που σήμερα διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Οι Έλληνες, ορθώνουμε ανάστημά σε κάθε απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας μας. Ας ακούσουν τη φωνή μας...». «Ο διχαστικός λόγος των κυβερνώντων δεν είναι ικανός να αναχαιτίσει την διόγκωση των αντιδράσεων, όπως είναι και τα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις ταυτοχρόνως, που είναι άλλωστε ένα κεκτημένο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε ο έτερος βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ οδηγούν σε εθνική ήττα.

«Τα συλλαλητήρια δίνουν δύναμη για να είναι πιο ισχυρά τα διαπραγματευτικά όπλα των κυβερνήσεων» σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης εξηγώντας τους λόγους της συμμετοχής του στο συλλαλητήριο δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι «διοργανώνεται με αγαθές προθέσεις από ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της χώρας» και ευχήθηκε «η κυβέρνηση να λύσει το θέμα, όχι όμως να το ξεπουλήσει» προσθέτοντας «λέμε ναι σε μια σύνθετη ονομασία με συνταγματική αναθεώρηση στις επεκτατικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας».

«Έχοντας προσωπικά λάβει μέρος στο μεγαλειώδες αντίστοιχο συλλαλητήριο των Αθηνών της 4/2/2018 υπερασπίζομαι, όπως κάνει και η ΝΔ, το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά εκφράζοντας την αγωνία τους για τις εξελίξεις, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τα ιστορικά και εθνικά δίκαια της Μακεδονίας» σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)