to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 17.12.2012

Πολιτική

Βουδιστής ο Πάγκαλος

To διαβάσαμε στο JUNGLE-Report και αισθανθήκαμε την ανάγκη να το αναδημοσιεύσουμε...


Στην πνευματική οδό του Βουδισμού φαίνεται ότι βαδίζει πλέον ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά από πολλές δεκαετίες προσφοράς στον τόπο. 
Ο άνθρωπος που σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτική ιστορία της χώρας με ρήσεις όπως «Τα φάγαμε όλοι μαζί», «Προσλαμβάναμε για να πάρουμε ψήφους», «Είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του, πάντα ήμουν», «Οι αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες», «Παχαίνω γιατί τρώω ντοματοσαλάτες με άφθονο ψωμί» και «Γαβ-γαβ-γαβ-γαβ», εξηγεί με αποκλειστική δήλωσή του στο JUNGLE-Report πώς κατέληξε σε αυτή την αλλόκοτη για πολλούς επιλογή:

«…Για όσους σχημάτιζαν εικόνα για μένα μέσα από τον πολιτικό μου παχυδερμισμό και τις προκλητικές κατά καιρούς δηλώσεις μου και δεν γνώριζαν τα μύχια της ψυχής μου, είναι φυσικό να παραξενεύτηκαν. Όμως δεν ήταν μια επιπόλαιη κίνηση, ήταν μια απόφαση ζωής. Από μικρό παιδί επιθυμούσα να ακολουθήσω τη διδασκαλία του Σιντάτζα Γκοτάμα Μπούντχα ή Πεφωτισμένου. 
Το ηθικό και φιλοσοφικό παράδειγμα του μεγάλου διδασκάλου αποτελούσε πάντοτε ασφαλή οδοδείκτη στην πνευματική αναζήτηση της Αλήθειας. Παρά τα φαινόμενα, η αφοσίωση στην άσκηση της ατραπού του Βούδα ήταν για μένα μια καθημερινή ενασχόληση, όταν ήμουν ελεύθερος από τις κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στον Πρετεντέρη».

Μετά την εγκατάλειψη της πολιτικής και τη μεγάλη λογοτεχνική του επιτυχία «Μαζί τα φάγαμε», ο Θεόδωρος Πάγκαλος λέγεται ότι θα αποσυρθεί σε μοναστήρι του Θιβέτ για να αφοσιωθεί στον διαλογισμό και στη βαθύτερη κατανόηση της Αμπιντάρμα, που αποτελεί το σύνολο των ανώτερων διδασκαλιών της ατραπού των Πρεσβυτέρων ή Στχαβιραβάντα.


Πηγή: JUNGLE-Report

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)