to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 17.02.2017

Πολιτική

#vouli: Τα 7 σημεία από τη σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη που συζητούνται στο διαδίκτυο (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε οξεία επίθεση από το βήμα της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στην «Ώρα του πρωθυπουργού»


Τα βασικά σημεία από την απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ, την Παρασκευή 17/2:

«Ο αντιπρόεδρός σας εκλαϊκεύει τη γραμμή που είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση»:

Δεν απαντήσατε προφανώς για άλλη μία φορά ευθέως στο κρίσιμο ζήτημα που σας έθεσα για το ποια είναι η άποψή σας, η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τα μέτρα και ξέρετε γιατί δεν απαντήσατε; Γιατί τη γραμμή σας την εκλαϊκεύει στον ελληνικό λαό ο λαλίστατος Αντιπρόεδρός σας, ο κ. Γεωργιάδης. Εδώ είναι, να είναι καλά ο άνθρωπος! Την εκλαϊκεύει. Βγαίνει, λοιπόν, στα τηλεπαράθυρα και λέει αυτά που εσείς, στους γραμμένους λόγους σας, πίσω από τις γραμμές δεν μπορείτε να τα πείτε. Και βγήκε, λοιπόν, ο άνθρωπος ευθαρσώς και είπε «εκλογές, να μην κλείσει η αξιολόγηση, εκλογές, γιατί αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πέσει η Κυβέρνηση». Αυτή είναι η γραμμή σας. Μετά είπε και κάτι ακόμα, το οποίο βεβαίως είναι και η αλήθεια. Δεν θα πω τη γνωστή παροιμία «από ποιον μαθαίνεις την αλήθεια», αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια, λοιπόν, που είπε ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα ήταν η εξής, ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα από όσα μας ζητούν οι δανειστές και ο Σόιμπλε θα τα κάναμε προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση». Ε, λοιπόν, να έχει ο ελληνικός λαός την εικόνα του τι ακριβώς θα κάνατε εσείς, αν είχαμε την ατυχία σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο να ήσασταν εσείς στη διακυβέρνηση.

«Στο Παρίσι δεν έμεινα στο σπίτι του Βολταίρου»:

«Να δώσεις αύριο στη δημοσιότητα το ακριβές πόθεν έσχες σου. Γιατί δεν το δίνεις; Τι περιμένεις; Τι έχεις να κρύψεις;»:

«Αν έχετε την εντιμότητα, και αφού ζητάτε από εμένα να καταθέτω πράγματα στη Βουλή και στη δημοσιότητα, να καταθέσετε εσείς δημόσια το «πόθεν έσχες» σας, διότι αν δεν το καταθέσετε αύριο και περιμένετε τον Μάρτιο, σημαίνει ότι κάτι έχετε να κρύψετε, κύριε Μητσοτάκη. Τι έχετε να κρύψετε; Αν είστε καθαρός ουρανός που αστραπές δεν φοβάται, αύριο το πρωί να καταθέσετε δημόσια το «πόθεν έσχες» και όχι σε μένα κόλπα με δήθεν μυστικές συναντήσεις στο Παρίσι!».

 

«Το ΔΝΤ από την πρώτη αξιολόγηση ζητά 3,6 δισ. ευρώ μέτρα και εσύ δεν παίρνεις θέση»:

Και, βεβαίως, έρχεστε εδώ και λέτε ότι η δεύτερη αξιολόγηση, λέει, έπρεπε να κλείσει από τον Φλεβάρη του 2016. Κάνετε πως δεν θυμάστε ότι η πρώτη έκλεισε τον Μάη του 2016. Πώς θα έκλεινε η δεύτερη τον Φλεβάρη του 2016, ενώ η πρώτη έκλεισε τον Μάη του 2016; Και κυρίως, κάνετε πως δεν θυμάστε ότι το Μάη του 2016 για την πρώτη αξιολόγηση, όταν πάλι οι «συνήθως ύποπτοι» αμφισβητούσαν μαζί με εσάς τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας για το 2016, το 2017 και το 2018 και προέβλεπαν ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι δεν θα πιάσουμε τα πλεονάσματα, ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη, πάλι μας ζητούσαν 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ του ΑΕΠ –τα ίδια ακριβώς- επιπλέον μέτρα λιτότητας και πάλι τότε εσείς δεν παίρνατε θέση, αν πρέπει να τα δεχθούμε ή όχι. Και πάλι την ίδια κριτική κάνατε: «Κλείστε, κλείστε!», «δεχθείτε τα».

Αν έχετε την εντιμότητα, καταθέστε πρόταση μομφής τώρα:

Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας, εάν δεν άκουγα χθες τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας λίγο μετά από αυτή τη συνάντηση για την οποία είπατε ότι είναι απόρρητη και δεν κάνετε διαρροές για το τι ειπώθηκε, να δηλώνει ευθαρσώς ότι, «εάν δεν κλείσει στις 20 του μήνα, θα καταθέσουμε πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση». Και σας προκαλώ, λοιπόν, αν αυτός είναι ο στόχος σας, αν ο στόχος σας ήταν να τους πείτε: «Βαστάτε να μην κλείσει και εμείς θα τους ρίξουμε», να καταθέσετε πρόταση μομφής. Πρόταση μομφής τώρα! Αν έχετε την εντιμότητα, καταθέστε πρόταση μομφής! Θα διαπιστώσετε, για άλλη μια φορά, πόσο αρραγείς είμαστε, πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Αθλιότητα να φοράς τη φανέλα του ΔΝΤ στο Βερολίνο λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση:

Αυτό που κάνατε τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με τη συνάντησή σας, με την παρουσία σας στο Βερολίνο ήταν – και θα το πω ευθέως – μία αθλιότητα. Γιατί ήταν μία αθλιότητα; Βγήκατε και είπατε ότι θα φορέσετε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Τελικά, όμως, τελικά δεν σας κάνει η φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, δεν σας χωράει και φορέσατε για άλλη μια φορά τη φανέλα των δανειστών, του ΔΝΤ. Και βγήκατε, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, να κάνετε δημόσιες δηλώσεις από το Βερολίνο ότι την ευθύνη για τις καθυστερήσεις την έχει η Ελλάδα, όταν αυτό δεν τολμά να το πει σχεδόν κανείς στο ευρωπαϊκό πεδίο. Μόνο το ΔΝΤ το λέει και οι ακραίοι της CDU.

Είστε σε βαθύ στρατηγικό αδιέξοδο. Μόλις κλείσει η αξιολόγηση δεν θα έχετε τι να πείτε:

Οι προβλέψεις και του ΔΝΤ και της Κομισιόν μιλούν για 2,5% και 3% ανάπτυξη το 2017 και το 2018. Και ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτές οι προβλέψεις και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι είναι ο τελευταίος κάβος, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι μόλις τον περάσουμε και αυτόν, χωρίς επιπλέον βάρη για την ελληνική κοινωνία, δεν θα έχετε επιχείρημα. Τι θα λέτε; Εκλογές; Εκλογές; Εκλογές; Θα κουραστούν και αυτοί που σας ακούνε. Τι θα λέτε; Ούτε σήμερα το είπατε ανοιχτά για εκλογές. Το ψελλίσατε λίγο. Και επειδή ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο, πηγαίνετε, λοιπόν, εκεί, στο Βερολίνο, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης, τη στιγμή που η ελληνική Κυβέρνηση κάνει τη μεγάλη προσπάθεια προς όφελος του ελληνικού λαού. Πιστεύετε ότι αυτό θα σας το πιστώσει θετικά ο ελληνικός λαός;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)