to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 17.11.2016

Πολιτική

#vouli #polytexneio Τι τόνισε ο Αλ. Τσίπρας τα ζητήματα της παιδείας και της νέας γενιάς

Ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα παιδείας και σε θέματα που αγγίζουν άμεσα και τη νέα γενιά έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που ήταν αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής του Πολυτεχνείου


Ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα παιδείας και σε θέματα που αγγίζουν άμεσα και τη νέα γενιά έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που ήταν αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής του Πολυτεχνείου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις επιτυχίες της κυβέρνησης για τη νέα γενιά και στην παιδεία. Ειδικότερα,

- Επισήμανε ότι «καταφέραμε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες φέτος να λειτουργήσουν με πληρότητα όλα τα σχολεία μας και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, ενώ ανοίξαμε σχολεία και φροντίσαμε για χιλιάδες δασκάλους ειδικής αγωγής, γιατί όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στη γνώση».

- «Πετύχαμε, επίσης», σημείωσε, «όλοι οι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των αδυνάμων, να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανοίγοντας τον δρόμο σε πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας, που, δυστυχώς, εξαιτίας της κρίσης στερούνται ασφάλισης, να μην στερούνται πρόσβασης σε δημόσια νοσοκομεία».

- Υπογράμμισε ότι «καταφέραμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην πατρίδα μας και χαίρουν της ελληνικής παιδείας να έχουν την ελληνική ιθαγένεια και άρα να έχουν ίδια, ίσα δικαιώματα».

- Επιπλέον τόνισε ότι «δώσαμε τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να μπορεί να ζήσει με όλα τα δικαιώματα του νόμου με αυτόν ή αυτήν που αγαπά θεσπίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης».

- Σημείωσε ακόμη ότι «δίνουμε για πρώτη φορά δικαίωμα στα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία μας και έχουν άλλη θρησκεία να μπορούν να μαθαίνουν γι' αυτήν, να μην αισθάνονται παιδιά ενός κατώτερου Θεού».



   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)