to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 19.04.2013

Διεθνή

Βοστόνη: Η αστυνομία «σαρώνει» το Γουότερταουν για τον εντοπισμό του Τσαρνάεφ

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γούτερταουν Έντουαρντ Ντεβό, είπε ότι χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο και ίσως χρειαστούν και το Σαββατοκύριακο, αλλά τόνισε ότι έχουν νέα στοιχεία για τις έρευνές τους.


Κάθε σπιθαμή του Γουότερταουν της Βοστόνης ερευνούν οι αστυνομικοί προκειμένου να εντοπίσουν τον – ενδεχομένως ζωσμένο με εκρηκτικά - 19χρονο Τσετσένο Τζοκάρ Τσαρνάεφ. 

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, έχουν μέχρι στιγμής ερευνήσει το 60 – 70% της περιοχής που εκτιμούν ότι ίσως να βρίσκεται. Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη σε διαμέρισμα, που σχετίζεται με τους ύποπτους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης και βρίσκεται στην περιοχή Κέμπριτζ. 

Ακόμα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γούτερταουν Έντουαρντ Ντεβό, είπε ότι χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο και ίσως χρειαστούν και το Σαββατοκύριακο, αλλά τόνισε ότι έχουν νέα στοιχεία για τις έρευνές τους. 

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είναι αδέλφια ηλικίας 19 και 26 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ύποπτος σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην πανεπιστημιούπολη ΜΙΤ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Τα μεταφορικά μέσα, οι υπηρεσίες, ουσιαστικά όλη η πόλη έχει νεκρώσει.

Μάλιστα, η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βοστόνης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σε ανάλογη έκκληση προχώρησε και ο κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το CNN ο καταζητούμενος Τζοκάρ Τσαρνάεφ έγινε αμερικανός πολίτης την 11η Σεπτεμβρίου του 2012...

Στο μεταξύ, ο θείος των δύο υπόπτων κάλεσε τον ανιψιό του που καταζητείται ακόμη από τις αστυνομικές αρχές να παραδοθεί.

«Παραδόσου! Ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τους τραυματίες» είπε ο Ρουσλάν Τσάρνι απευθυνόμενος στον ανιψιό του, Τζοκάρ Τσαρνάεφ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια. (Δείτε το βίντεο παρακάτω)

«Ντρόπιασε την οικογένεια Τσάρνι, ολόκληρη την εθνότητα των Τσετσένων», πρόσθεσε ο Τσάρνι μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το σπίτι του, στο Μοντγκόμερι Βίλατζ του Μέριλαντ. «Είμαι έτοιμος να γονατίσω μπροστά (στις οικογένειες των νεκρών και τους τραυματίες) και να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς μου», κατέληξε.

Ο Ρουσλάν Τσάρνι δήλωσε ότι τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν στο Κιργιστάν και πήγαν στις ΗΠΑ πριν από οκτώ χρόνια.

Πάντως, ένας άνδρας που δηλώνει ότι είναι ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάγεφ, υποστηρίζει την αθωότητα των παιδιών του, εκτιμώντας ότι τα «παγίδεψαν».

«Κατά την άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Άνζορ Τσαρνάγεφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

Οι δηλώσεις του θείου των υπόπτων

Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)