to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 26.03.2013

Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Σε θέση μάχης οι στρατηγικές δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε θέση μάχης και έχει δώσει εντολή στις ειδικές στρατηγικές της δυνάμεις να προετοιμασθούν για ενδεχόμενα πλήγματα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, των νήσων Γκουάμ και της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


"Από τη στιγμή αυτή η ανωτάτη διοίκηση του λαϊκού κορεατικού στρατού θέτει όλες τις μονάδες του πυροβολικού, περιλαμβανομένων των μονάδων των στρατηγικών πυραύλων και των μονάδων πυροβολικού μακρού βεληνεκούς, σε κατάσταση ετοιμότητας Νο1 κατά του συνόλου των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, περιλαμβανομένων των βάσεων στο ηπειρωτικό βορειοαμερικανικό έδαφος, τη Χαβάη και το Γκουάμ", καθώς και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε την περασμένη εβδομάδα με πυρηνική επίθεση τις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία και το Γκουάμ, αλλά και τη Νότια Κορέα σε απάντηση των πτήσεων αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 επάνω από τη Νότια Κορέα.

Την περασμένη Παρασκευή, η Σεούλ και η Ουάσινγκτον ενίσχυσαν τους όρους της στρατιωτικής τους συνεργασίας, που περιλαμβάνει πλέον αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Νότια Κορέα ακόμη και σε περίπτωση περιορισμένης απειλής εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.

Θεωρείται ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν διαθέτει την αναγκαία τεχνολογία για να πλήξει το ηπειρωτικό αμερικανικό έδαφος με πυρηνικά όπλα.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από το 2010. Η πυρηνική δοκιμή της 12ης Φεβρουαρίου, η τρίτη που πραγματοποιείται από την Πιονγκγιάνγκ, προκάλεσε την έγκριση νέας δέσμης κυρώσεων από τον ΟΗΕ και, σε απάντηση, τη διατύπωση απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)