to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 02.01.2016

Διεθνή

Βομβαρδισμοί στη Γάζα με το «καλημέρα» του 2016

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε εγκαταστάσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τηΛωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.


Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο τέσσερις εγκαταστάσεις, από την Μπέιτ Χανούν στον βορρά έως τη Ράφα στον νότο, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως η “αεροπορία στόχευσε δύο εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης της Χαμάς και δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη λωρίδα της Γάζας”, και κατέστησε τη Χαμάς “υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις που προέρχονται από τη λωρίδα της Γάζας”.

Χθες βράδυ Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν δύο ρουκέτες από τη λωρίδα της Γάζας που έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Μετά το τέλος του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους εξεγερμένους στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014, περίπου 30 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον παλαιστινιακό θύλακο, που ελέγχεται από τη Χαμάς, προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στοιχεία του στρατού.

Σουνίτες ισλαμιστές, που δηλώνουν ότι συνδέονται με την οργάνωση “Ισλαμικό κράτος”, έχουν πει ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση ρουκετών τους τελευταίους μήνες, όμως το Ισραήλ εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη στη Χαμάς. Νωρίτερα χθες, δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά από ισραηλινά πυρά έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν στα σύνορα στη βόρεια λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ο ισραηλινός στρατός και ιατρικές πηγές στη Γάζα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)