to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 01.11.2019

Πολιτική

Βόμβα Καστανίδη: Δεν υπήρξε απόφαση ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης Πολάκη - Τζανακόπουλου (βίντεο)

«Ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό του κόμματος» να συζητηθεί η πρόταση εξαίρεσης.


«Ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό του κόμματος» να συζητηθεί η πρόταση εξαίρεσης. Ήταν μια πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη και όχι απόφαση του κόμματος εξήγησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης εξήγησε την θέση του ότι πρόκειται για αντικοινοβουλευτική ενέργεια η πρόταση εξαίρεσης των Τζανακόπουλο – Πολάκη.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες ο Β. Κεγκέρογλου από την ίδια πρωινή εκπομπή διαβεβαίωνε ότι όλοι συμφωνούν και πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία στο ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης.

Ενώ για την διαφοροποίησή του από την επίσημη στάση του κόμματός του τόνισε:

«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση».

Συγκεκριμένα ανέφερε τους λόγους που η μεθόδευση εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλο υπονομεύει βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα.

«Το να ζητάς πριν ξεκινήσει μια προανακριτική την εξαίρεση κάποιων ανθρώπων με βάση ότι προτίθεται να τους καλέσεις ως μάρτυρες η διαδικασία αυτή υπονομεύει τον βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα.»

«Όταν ζητάς την εξαίρεση πριν ξεκινήσουν διαμορφώνεις το εξής στάτους ότι σε επόμενη προανακριτική επιτροπή θα λέω ότι θα τους καλέσω ως μάρτυρες. Υπάρχει τεράστια διαφορά με τον Τζανακόπουλο – Πολάκη από το Βατοπέδι το 2010 γιατί τότε ο κ. Λαφαζάνης και Παπουτσής είχαν ήδη κληθεί και καταθέσει ως μάρτυρες ενώπιον Δικαστικών και Διοικητικών Αρχών. Το πρόκειται να κληθούν είχε σχέση με τους συγκεκριμένους δύο που ήδη είχαν κληθεί».

«Κανένα δεδικασμένο δεν δημιουργείται. Θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Τζανακόπουλος – Πολάκης είχαν κληθεί και καταθέσει ενώ διοικητικών αρχών. Θα έπρεπε ή να ζητήσει νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ή να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων».

«Ο βασικός κοινοβουλευτικός κανόνας λέει ότι η σύνθεση μια Επιτροπής καθορίζεται από την προτείνουσα Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλιώς κάθε πλειοψηφία θα μπορεί να ορίζει όποιον θέλει».

Υπογράμμισε ότι «έχουν θέση οι Τζανακόπουλος – Πολάκης ενώ και ο κ. Τασούλας αντέδρασε ψύχραιμα αναβάλλοντας τη συνεδρίαση για να βρεθεί λύση. Η να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση ή την ημέρα που θα κληθούν ως μάρτυρες να αντικατασταθούν από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επανέλθουν στην Προανακριτική».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)