to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 18.04.2017

Κοινωνία

Βόλος: Τζιπ έπεσε στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς διασώθηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Τύχη βουνό είχε ένα ζευγάρι, καθώς το αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο οποίο επέβαιναν, από απροσεξία του οδηγού, έπεσε στη θάλασσα μέσα στο λιμάνι του Βόλου


Παραλίγο τραγωδία χθες το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, όταν ένα τζιπ στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 χρονών, διέσχισε με φόρα τον χώρο, όπου αποβιβαζόταν, επιβάτες και οχήματα, και κατέληξε στη θάλασσα, όπου και βυθίστηκε σε διάστημα περίπου τριών λεπτών! Ευτυχώς για τους ίδιους στη θάλασσα έπεσαν αμέσως ένας αρχικευλευστής του Λιμενικού που είχε υπηρεσία στο λιμάνι και ένας ναυτικός πράκτορας, που τους βοήθησαν να βγουν από το όχημα που βυθιζόταν, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή του πληρώματος του «Πρωτεύς» που πέταξε σωσίβια στη θάλασσα και τελικά η περιπέτεια του ζευγαριού είχε αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με το magnesianews, όλα έγιναν στις 21.45 σήμερα το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, όπου κατέπλευσε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ενώ το πλοίο έδεσε και άρχισαν να αποβιβάζονται επιβάτες και οχήματα, ξαφνικά στο λιμάνι άρχισε να καταφθάνει με ταχύτητα ένα τζιπ, ο οδηγός του οποίου, όχι δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα το όχημα, αφού πέρασε το υπερυψωμένο σημείο της προβλήτας όπου πέφτει ο καταπέλτης του πλοίου, κατέληξε στη θάλασσα, δίπλα από το «Πρωτεύς» και σε απόσταση περίπου 3-4 μέτρων από την προβλήτα.

Η αντίδραση του αρχικευλευστή του λιμεναρχείου, που είχε βάρδια στο λιμάνι και του ναυτικού πράκτορα (του γραφείου Παπαγεωργίου) ήταν η άμεση, έπεσαν αμέσως στη θάλασσα και κατάφεραν να σπάσουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου για να βγάλουν το ζευγάρι των επιβατών, που δεν αντιδρούσαν.
Παράλληλα, το πλήρωμα του «Πρωτεύς» έρισε στη θάλασσα τρία κυκλικά σωσίβια τα οποία ο λιμενικός και ο ναυτικός πράκτορας βοήθησαν να φορέσουν οι επιβάτες του τζιπ.
Όλα έγιναν, ευτυχώς, με αστραπιαία ταχύτητα, καθώς το τζιπ, κυρίως λόγω του βάρους του, βυθίστηκε τρία περίπου λεπτά αφότου βρέθηκε στη θάλασσα.
Τελικά ο λιμενικός και ο ναυτικός πράκτορας βοήθησαν τους επιβάτες να ανέβουν στην προβλήτα με ανεμόσκαλα που είχε ρίξει το πλήρωμα του πλοίου και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι ίδιοι, μετά την ηρωική πράξη τους.

Οι επιβαίνοντες στο τζιπ εκτιμάται ότι είναι επισκέπτες στην πόλη, ενώ επί τόπου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο.
Το ευχάριστο είναι που το τζιπ κατέληξε στη θάλασσα την ώρα που βρισκόταν στο λιμάνι το «Πρωτεύς» και επί τόπου βρισκόταν πολύς κόσμος, διό6τι σε διαφορετική περίπτωση κανένας δεν θα είχε καταλάβει τι συνέβη και οι δύο επιβαίνοντες θα είχαν βρει σίγουρα τον θάνατο από πνιγμό, καθώς το αυτοκίνητο θα τους είπε παρασύρει σε βάρος 10 μ., που έχει το σημείο πρόσδεσης των πλοίων.

tags: Βόλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)