to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 06.02.2017

Κοινωνία

Βόλος: Τα βρήκαν εξωδικαστικά φοιτήτρια και λέκτορας - Aναστολή των καθηκόντων του διέταξε το πανεπιστήμιο

Απέσυραν τις μηνύσεις, η φοιτήτρια και ο λέκτορας, σχετικά με τον ξυλοδαρμό της κοπέλας - Το πανεπιστήμιο διέταξε την αναστολή των καθηκόντων του


Γράφει για το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ηλ. Παπαδημητρίου:

Δεν θα μάθουμε ποτέ, επισήμως τουλάχιστον, τι ακριβώς συνέβη με τον ξυλοδαρμό της 20χρονης φοιτήτριας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, η οποία κατηγόρησε έναν 50χρονο διδάσκοντα-λέκτορα, αφού λίγο πριν συνεκδικασθεί η υπόθεση στο Αυτόφωρο του Βόλου, απέσυραν τις μηνύσεις και οι δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να μη φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση που σοκάρισε την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και την κοινωνία του Βόλου.

Λίγο πριν τη 1 που ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί η υπόθεση στο Αυτόφωρο, πρώτη απέσυρε την μήνυση η 20χρονη και στην συνέχεια ο 50χρονος διδάσκων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ την Πέμπτη, όταν η 20χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο στον Βόλο, βρέθηκε από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, γεμάτη αίματα και έχανε συχνά τις αισθήσεις της, ενώ κατηγορούσε για την κατάστασή της τον 50χρονο διδάσκοντα σε σχολή του πανεπιστημίου.

Η φοιτήτρια, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στην συνέχεια υπέβαλε μήνυση εις βάρος του 50χρονου και το ίδιο έκανε και ο φερόμενος ως δράστης.

Σήμερα πάντως, με ανακοίνωση του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, έγινε γνωστό ότι διατάθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον ξυλοδαρμό της φοιτήτριας από τον 50χρονο διδάσκοντα-λέκτορα και του επέβαλε αναστολή άσκησης καθηκόντων.

Στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου αναφέρεται ακόμη ότι «η ασφάλεια και η προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών και η αυστηρή τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας ως προς τη συμπεριφορά και το ήθος των υπαλλήλων, είναι απαράβατος όρος λειτουργίας του πανεπιστημίου».

 
tags: Βόλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)