to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 14.07.2020

Κοινωνία

Σοκ στον Βόλο: Νεκρός βρέθηκε 26χρονος ακτιβιστής στο σπίτι του

Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13/7/20 στο σπίτι του στον Βόλο ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος ο οποίος είχε πέσει θύμα άγριας αστυνομικής βίας και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της μαζικής διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ του Βόλου, νεκρός βρέθηκε χτες το απόγευμα (Δευτέρα 13/7) ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος. Ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ζητώντας επειγόντως βοήθεια, με τους γιατρούς του  Νοσοκομείου Βόλου να διαπιστώνουν το θάνατό του.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία  - νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, με την παρουσία εισαγγελέα διενεργείται μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ νεκροψία και νεκροτομή στη σορό του 26χρονου.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος είχε καταγγείλει πρόσφατα άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Η Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ εξέφρασε τη βαθιά της λύπη και το μεγάλο θυμό «για τον άδικο και σκληρό χαμό ενός νέου και άξιου ανθρώπου, «που το έγκλημά του ήταν να αγωνίζεται για τα δημόσια κοινά αγαθά του καθαρού αέρα και νερού. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του. Καλό του ταξίδι και ας μην αφήσουμε το θάνατό του να πάει χαμένος! Πολέμησε γενναία με το ήθος του, τις αξίες του, τη στάση ζωής του. Σε έναν πόλεμο άδικο, μονόπλευρο και χωρίς έλεος».

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους... αντιεξουσιαστές τοποθετείται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ευκαιρία για χυδαία σπέκουλα βρήκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορώντας όσους/ες υπενθυμίζουν τις καταγγελίες του 27χρονου για την αστυνομική αγριότητα που υπέστη έναν μήνα πριν.

Το υπουργείο, πριν καν βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή, βιάζεται να πάρει θέση και να στρέψει αλλού τη συζήτηση. Διαψεύδει δημοσιεύματα «σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο» τα οποία, σύμφωνα με το ίδιο, συνδέουν «ευθέως το θάνατο του 26χρονου» με την «προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία» υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα». «Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση (μεσημέρι Τρίτης 4/7).

Όπου, βέβαια, δεν διαψεύδεται με κανέναν τρόπο η αστυνομική βία που ασκήθηκε στο 27χρονο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση - μνημείο χυδαιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους.

Γ. Ραγκούσης: Στο ΠΡΟ.ΠΟ έχουν χάσει την ψυχραιμία τους

Σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έκανε, ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου νέου στο Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε.

Προφανώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Κατανοητοί οι λόγοι.

Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή για το Χουντονόμο τους, συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας.

Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση.

Και αυτήν τη φορά θα αποτύχουν οικτρά.

Τα «ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ»

Αξίζε να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει το υπουργείο Προ.Π., την είδηση αναδεικνύουν τα λεγόμενα συστημικά μέσα ενημέρωσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με όλα να αναφέρονται ευθαρσώς στην καταγγελία του νεαρού για την αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος του. Μάλιστα, με μία απλή αναζήτηση, εντοπίζει κανείς αναρτήσεις της ιστοσελίδες του Βήματος που αναφέρει «Νεκρός ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από την ΕΛΑΣ», του Newsit που αναφέρει «Βόλος: Πέθανε ξαφνικά ο 27χρονος που είχε καταγγείλει αστυνομική βία», του ιστότοπου της εφημερίδας Τα Νέα με τίτλο «Πέθανε ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς», του TheToc με «Σάλος στο Βόλο: Νεκρός 27χρονος που είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς», του StarChannel με τίτλο «Βόλος: Πέθανε 27χρονος, ο οποίος είχε καταγγείλει αστυνομική βία», καθώς και της HuffingtonPost πως «Πέθανε 26χρονος στον Βόλο που είχε καταγγείλει αστυνομική βία». 

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η αστυνομία δεν διαπίστωσε από τα στοιχεία εγκληματική ενέργεια, πως διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία, και πως επίκειται νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τονίζεται πως κατόπιν αιτήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας κλείνει σιβυλλικά, σημειώνοντας πως «Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Σημειώνεται πως η περίπτωση του 27χρονου είχε απασχολήσει τα τοπικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης πριν από έναν μήνα, καθώς στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας των πολιτών του Βόλου και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των συλληφθέντων, ο νεαρός βρέθηκε στο στόχαστρο αστυνομικής βαρβαρότητας, καταγγέλλοντας τόσο ο ίδιος και ο πατέρας του, όσο και η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών πως έπεσε θύμα σφοδρού ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.

Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.

Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.

Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας για την ιατροδικαστική εξέταση, τι λέει για το θάνατο του παιδιού του

«Μεταφέρουν τη σωρό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει στο Τvxs.gr o Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 26χρονου Βασίλη,  ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες. «Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο».

Όπως εξηγεί εμφανώς ταραγμένος ο κος Μάγγος, η οικογένεια, έμαθε την τελευταία στιγμή, ότι η σωρός μεταφέρεται εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι στη Λάρισα αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο.

«Εμείς όμως το ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σωρός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα.

Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;»

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία αποσιωπάται το γεγονός του ξυλοδαρμού και το εάν αυτή προδικάζει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο κ. Μάγγος υπογραμμίζει πως η οικογένεια δεν θεωρεί τον 26χρονο έναν νέο Γρηγορόπουλο: «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)