to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 25.03.2013

Πολιτική

Βόλος: Για τις απολύσεις σε Praktiker και την απεργία εργαζομένων στην Coca Cola

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μιχ. Μεϊκόπουλου, για τις απολύσεις σε Praktiker Βόλου και την απεργία συμπαράστασης εργαζομένων στο εργοστάσιο Coca Cola στο Βόλο ,προς τους απολυμένους του εργοστάσιου Coca Cola Θεσσαλονίκης


Το μνημόνιο και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις σε αυτό ,δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες για αθρόες απολύσεις και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους .Με την πολιτική αυτή η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη περίπου 30%.

Έχει σχεδόν εκμηδενισθεί η εργασιακή προστασία που δίνονταν στον εργαζόμενο και στον υπάλληλο και τον προφύλαγε από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Πρόσφατα στο Praktiker  του Βόλου ,η διεύθυνση απέλυσε 5 υπαλλήλους και όπως καταγγέλλει το σωματείο Σύνδεσμος  Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας ,πρόκειται για έμπειρους υπαλλήλους  που είχαν στοχοποιηθεί από τη διοίκηση. Επίσης στην ίδια επιχείρηση, λόγω έλλειψης προσωπικού παρά τους νόμους που υπάρχουν, εκβιαστικά εντατικοποιείται  η εργασία.  

Στις 26 Μαρτίου 2013 οι εργαζόμενοι στην Coca Cola  Βόλου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης  για την απόλυση 20 συναδέλφων τους από το εργοστάσιο της Coca Cola της Θεσσαλονίκης. Η αλληλεγγύη, μαζί με τον αγώνα, είναι απαραίτητες  προϋποθέσεις  για την επιβίωση των εργαζομένων στην νεοφιλελεύθερη ζούγκλα που ζούμε.

Στους δύσκολους καιρούς  που περνά η κοινωνία όλοι θα πρέπει να είμαστε αρωγοί στον αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία και μαζί θα αγωνιστούμε για την ανάκληση των απολύσεων.

Με όλες μου τις δυνάμεις συμπαραστέκομαι στον αγώνα των εργαζομένων και θα είμαι  δίπλα τους  όταν με χρειαστούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)