to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 29.09.2015

Πολιτική

Βόλος: Δήλωση στήριξης των εργαζομένων στη ΒΙΣ από τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ΒΙΣ, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιίας με συνεπακόλουθες τις απολύσεις 31 εργαζομένων με προϋπηρεσία από 15 έως και 30 χρόνια στην μονάδα.


Όπως αναφέρουν οι βουλευτές σε ανακοίνωσή τους:

Με τις πρώτες 8 απολύσεις να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από χθες, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απαντήσουν αγωνιστικά με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες διεκδικώντας το δικαίωμα στην σταθερή εργασία και καταγγέλλοντας την εταιρεία για αθέτηση των δεσμεύσεών της περί επενδύσεων και όχι απολύσεων. 

Παρά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας η εργοδοσία οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια εξεύρεσης φιλεργατικών λύσεων, προκειμένου να αποφεύγεται η επιβολή μέτρων που οδηγούν σε ανεργία και ύφεση. Οι βουλευτές θα στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για σταθερή απασχόληση. Ήδη γίνεται προσπάθεια τις επόμενες ημέρες να κλειστεί ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς. 

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης των όρων της  συμφωνίας με τους θεσμούς, θα αγωνιστεί προκειμένου να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων. Κινούμενη στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού που επενδύει στην υφεσιακή κατεδάφιση μισθών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα προωθήσει πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών. Πολιτικές που θα στηρίζουν την κοινωνική πλειοψηφία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση να ανοίξει δρόμους έχοντας ως οδηγό την κοινωνική και πολιτική χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)