to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 23.01.2015

Διεθνή

Βολιβιανός αντιπρόεδρος Λινέρα: "Η Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί το μέλλον μιας γερασμένης και κουρασμένης Ευρώπης"

Δήλωση αλληλεγγύης στον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα του βολιβιανού Αντιπροέδρου Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα στον Ερρίκο Φινάλη, απεσταλμένο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Έβο Μοράλες


Ο Αντιπρόεδρος Λινέρα (αριστερά) και ο Ερρικός Φινάλης (δεξιά)

Στο περιθώριο των τελετών ανάληψης της τρίτης θητείας του προέδρου Έβο Μοράλες και του αντιπρόεδρου Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, πραγματοποιήθηκε στη Λα Παζ συνάντηση του αντιπροέδρου του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας με τον Ερρίκο Φινάλη, εκπρόσωπο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Έβο παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και προσδοκούν μια "αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ". Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας ήταν γνώστης των δημοσκοπήσεων και ρωτούσε λεπτομέρειες για την κατάσταση της προεκλογικής μάχης αυτή την τελευταία εβδομάδα.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα επεσήμανε, μεταξύ άλλων:
"Μας ενδιαφέρουν πολύ οι εξελίξεις στην Ελλάδα, διότι σήμερα διαφαίνεται απτή η δυνατότητα να ξεκινήσει από τη χώρα σας η αναγέννηση της Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να σημάνει το μέλλον σε μια γερασμένη και κουρασμένη Ευρώπη.

Υπάρχουν βέβαια προϋποθέσεις για να ανοίξει μια τέτοια ιστορικής σημασίας προοπτική, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μιας χώρας: Πρώτα-πρώτα ο λαός να πετύχει μια αποφασιστική νίκη, δίνοντας απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα, ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί γρήγορα, παίρνοντας άμεσα τα πιο αναγκαία μέτρα ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Να τολμήσετε, όσο ισχυρός κι αν είναι ο αντίπαλος. Τέτοιες ευκαιρίες τυχαίνουν μια φορά στα 50 χρόνια. Μοναδικό σας κριτήριο πρέπει να είναι ό,τι υπηρετεί το λαό, ακόμη κι όταν σας απειλούν οι πάντες. Εμάς μας απειλούσαν οι ΗΠΑ και πολλές ακόμη διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις, αλλά δεν κατάφεραν να μας ανατρέψουν επειδή ο λαός είναι μαζί μας. Και είναι μαζί μας διότι πήραμε τις αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή των ιθαγενών και όλων όσοι δεν είχαν επί δύο αιώνες στον ήλιο μοίρα στη Βολιβία, κι επειδή όλοι μαζί κερδίσαμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και των πολιτών της."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)